Acoperis ventilat si protejat la zapada

Specialistii recomanda o foarte buna ventilare a acoperisului ceramic si folosirea unei folii anticondens, care  joaca un rol esential, deoarece aceasta lasa vaporii sa iasa, preia umiditatea care se produce nepermitand apei sa patrunda in interior si o canalizeaza la nivelul stresinii.  TONDACH ® ofera doua solutii pentru o izolatie performanta a acoperisului: folia armata – folosita in mod obligatoriu la acoperisurile mansardate si optional pentru evitarea patrunderii prafului si a zapezii si folia anticondens – folosita de regula la acoperisurile cu termoizolatie si unde aceasta trebuie protejata impotriva patrunderii condensului din interior sau a umiditatii din exterior si unde trebuie asigurata totodata si un minimum de ventilare.

Un sistem de acoperis complet presupune pe langa structura in sine si cateva accesorii importante si elemente de siguranta care nu ar trebui sa lipseasca niciunei invelitori. De exemplu, pentru acoperisurile ceramice, TONDACH ® propune taietoarele de zapada metalice, care asezate pe acoperis impiedica alunecarile de zapada. De asemenea, se pot alege si garniturile de grilaj pentru parazapada imbinate cu cleme, care au menirea sa impiedice alunecarile de zapada de-a lungul streasinei.

Elemente de tunning

Orice acoperis ceramic trebuie sa beneficieze de cateva elemente de tunning pentru a profita din plin de avantajele si protectia acestuia. Printre cele puse la dispozitie de catre TONDACH ® se pot enumera: tigle plexi, transparente sau semitransparente, care ofera un plus de luminozitate podului, guri de aerisire, trecere de antena, cu garniturile aferente si trecere pentru gura de aerisire,  acces acoperis, elemente de siguranta impotriva furtunii, suport panou fotovoltaic etc.

Decoratiuni pentru acoperis 

Pe langa functionalitate si siguranta, un acoperis complet trebuie sa fie si estetic. Chiar daca tiglele ceramice se remarca ele insele prin aspectul loc, avand o gama larga de culori, puteti opta si pentru decoratiuni care sa puna in evidenta acoperisul. Puteti alege de la binecunoscutul cocos ceramic de pe coama, care se spune ca aduce noroc si este protectorul casei, pana la rozete, alte forme geometrice sau chiar pitici. Acestea nu sunt foarte scumpe, fiind accesibile pentru toate buzunarele, iar in acest fel veti da originalitate invelitorii.

Related posts

AdePlast lanseaza un program structurat de termosisteme pe 5 niveluri de calitate si pret

Adina Meyers

București: a fost inaugurat primul Muzeu al Copiilor. Are 110 încăperi – FOTO

Adina Meyers

Elis Pavaje a amenajat aleile si parcarea stadionului Cluj Arena

Adina Meyers