Amenajari Interioare

Tu stii cum sa alegi cea mai buna statie de calcat?

Desi nu sunt la fel de cautate ca un fier de calcat clasic, statiile de calcat raman in continuare una dintre singurele optiuni la care pot sa apeleze cei care isi doresc sa isi poata calca hainele intr-un mod cat mai profesional cu putinta. Asta si pentru ca performantele oferite de ele nu sunt unele care sa poata fi egalate cu usurinta de un fier de calcat, fie el si de noua generatie. Intr-adevar, preturile tind sa fie ceva mai ridicate, dar in final merita pe deplin investitia intr-un astfel de aparat atunci cand stii ca ai o cantitate mare de haine de calcat zilnic si vrei sa te poti bucura de performanta, eficienta si confort.

Cu ajutorul unei statii de calcat o sa ai posibilitatea de a calca orice tip de testaturi, chiar si pe cele care pana acum iti dadeau serioase batai de cap, iar acest lucru se datoreaza numeroaselor tehnologii care stau la baza sa. Un astfel de aparat este capabil sa te ajute sa iti termini treaba intr-un ritm mult mai rapid si fara prea mari batai de cap, precum si sa scapi de stresul ca poti in orice moment sa iti arzi camasa preferata, de exemplu.

Intr-adevar, daca o sa optezi pentru un model de statie de calcat va trebui sa ai in vedere si micile dezavantaje, iar aici amintim preturile ceva mai ridicate, precum si faptul ca dimensiunile nu sunt chiar unele dintre cele mai compacte, lucru care iti va putea da putine batai de cap atunci cand vine vorba de depozitarea sa. In ceea ce priveste alegerea unui anumit model, afla ca ai la dispozitie o gama foarte variata, de la o statie de calcat rufe philips si pana la unul de la branduri nu foarte cunoscute. Ai de unde alege, trebuie doar sa stii ce si de unde. O sa incercam noi sa te ajutam putin legat de acest aspect.

De ce sa alegi o statie de calcat in detrimentul unui fier normal? Pentru ca aceasta iti ofere confort, te ajuta sa iti termini treaba mult mai repede si cu ea poti calca testaturi pe care inainte nici macar nu avea rost sa le mai pui pe masa de calcat. Motivul este unul foarte simplu – ofera putere, iar ea sta in generatorul de aburi care ofera un debit ridicat si o presiune pe masura, astfel incat sa patrunda adanc in testatura si sa elimine chiar si cele mai dificele cute.

Primul lucru pe care va trebui sa il ai in vedere atunci cand vrei sa cumperi o statie de calcat este puterea pe care aparatul o are. Cu cat puterea este mai mare, cu atat talpa se va incalzi mai repede, iar temperatura se va mentine mai constant, putand functiona mereu la putere maxima, in functie de nevoile pe care le avem. Noi suntem de parere ca o statie de calcat buna trebuie sa aiba o putere care sa sara de 2000 W, astfel incat performantele sale sa fie unele ridicate.

Urmatorul pas este sa te uiti la care este puterea jetului de abur, fiind de preferat ca ea sa fie una cat mai mare, precum si sa ni se ofere posibilitatea de a o regla in functie de nevoie (daca e setat la maxim vom putea calca chiar si tesaturile foarte dificile). Pe langa putere, la fel de important este si debitul aburului, care trebuie sa fie undeva in jurul a 120 de grame pe minut, astfel incat sa ne putem bucura de cele mai bune performante si sa scapam de toate cutele intr-un timp foarte scurt. Relevanta pentru toate cele spuse anterior este presiunea aburului, care se masoara in bari. Aici noi recomandam sa fie avuta in vedere existenta unei presiuni de cel putin 5 bari.

La fel de importante sunt si functiile pe care ni le pune la dispozitie statia de calcat, deoarece nu de putine ori ele pot face diferenta in obtinerea sau nu a unor rezultate perfecte. E de preferat sa existe functii si programe speciale pentru cat mai multe tipuri de tesaturi.

Related posts

Casa curbata, premiu la Brick Awards

Adina Meyers

Greseli de evitat in renovarea podului

Adina Meyers

Cum sa amenajezi o baie mica in cazul in care nu are nici fereastra

Adina Meyers