Amenajari Exterioare

Avantaje și dezavantaje pentru închiderea balconului 

Închiderea balconului este o soluție la care apelează foarte mulți români. Avantajele unei astfel de decizii sunt foarte bine venit și de interes, însă înainte de a te decide să apelezi și tu la o soluție de acest gen, e bine să cunoști atât avantajele cât și dezavantajele.

Avantaje pentru închiderea balconului

Unul din cele mai importante avantaje pentru închiderea balconului e reprezentat de eliminarea sau atenuarea zgomotelor de la exterior. La oraș, dacă stai la o stradă principală, zgomotul este de multe ori greu de suportat. Folosind termopane vei reuși să scapi de zgomotul enervant. Închiderea balconului crează pe lângă acest avantaj și unul termic. Izolația termică a apartamentului îți va scădea chiar și cu 10-20% costurile lunare, pe timpul iernii.

Un balcon deschis este de multe ori o mare bătaie de cap. Plouă înăuntru, e plin de zăpaddă iarna sau când bate vântul nu te poți folosi de acest spațiu. Dacă alegi să închizi balconul  vei avea un spațiu uscat și eficient pe tot parcursul anului.

Balconul se poate transforma într-un spațiu unde petreci timp, deoarece îl poți folosi în prelungirea unei camere. E un loc prielnic pentru păstrarea alimentelor preparate pentru iarnă. Acestea sunt doar câteva din avantaje. Un alt avantaj îl reprezintă calitatea materialelor pe care le poți folosi pentru izolarea spațiului interior. De exemplu, pe lângă termopane, poți folosi soluții de balcoane sticla glisantă. Aceasta se montează ușor și oferă camerei un aspect modern. 

Dezavantaje pentru închiderea balconului

Niciun avantaj nu vine la pachet fără dezavantaje. Dacă alegi să închizi un balcon, trebuie să țtii că nu vei mai avea un loc potrivit pentru uscarea rufelor. Când usuci rufele la interior, se crează mai multă umiditate ce poate duce la apariția mucegaiului. Balconul deschis contribuie eficient la aerisirea spațiului interior, așa că vei fi nevoit să stai mai mult timp cu geamurile de la camere deschise. Costurile ridicate pot reprezenta un dezavantaj pentru cei care nu-și permit investiții mari. Dar costurile se amortizează în timp prin reducerea cheltuielilor la căldură și un confort psihic sporit.

Dacă te-ai hotărât să închizi balconul, atunci verifică ce acte sunt necesare și caută termopanele potrivite. Poți găsi și pergoleretractabile interesante dacă ai la țară o căsuță unde te retragi în weekend. Alegerea unor termopane potrivite e o misiune ușoară deoarece acum ai pe internet o mulțime de idei și soluții avantajoase. Tu ești pregătit pentru o nouă schimbare?

Related posts

Tu stii cum alegi corect gresia din baie? Iti spunem noi!

Adina Meyers

STIHL a lansat și în România cea mai mică motocoasă destinată uzului casnic

Adina Meyers

TOP 5 lucruri pe care trebuie sa le faci acum pentru a pregati gradina pentru iarna

Adina Meyers