Amenajari Interioare

5 sfaturi pentru alegerea unui dulap de depozitare perfect pentru baie 

Dulapurile de depozitare pentru baie sunt printre cele mai importante elemente ale unei băi moderne. Ele arată uimitor și oferă un spațiu de depozitare esențial pentru obiectele de baie folosite zilnic. 

Mulți oameni consideră că achiziționarea de mobilier de baie este o treabă simplă, care necesită puțin efort și timp. În zilele noastre, designerii de baie folosesc dulapuri de depozitare pentru baie în majoritatea proiectelor lor. Cu toate acestea, pot avea un impact semnificativ asupra aspectului băii dvs. transformând-o într-un spațiu elegant și atrăgător. Alegerea dulapului de depozitare potrivit pentru baia dvs. este esențială.

Alegeți stilul în funcție de temă

Mulți oameni cred că există doar un singur tip generic de mobilier de baie, dar există o gamă întreagă de modele disponibile pentru a alege. Aceste tipuri includ dulapuri cu vitrină cu oglindă, tallboys, flat style etc. Fiecare stil are avantajele și dezavantajele sale; de exemplu, cel cu oglindă frontală oferă spațiu de depozitare intern și folosește oglinda din față pentru a vă bărbieri sau a vă pieptăna părul. Cei care doresc să adauge o notă decorativă băii pot alege alte dulapuri cu suporturi/rafturi mari în exteriorul dulapului.

Măsurați spațiul disponibil pentru dulapul de depozitare

Dulapurile de depozitare pentru baie sunt disponibile în diferite dimensiuni. Prin urmare, alegerea dimensiunii de mobilier de baie care se potrivește cel mai bine necesită măsurarea spațiului disponibil al dulapului de depozitare. Odată ce aveți măsurile, puteți alege dimensiunea dulapului de depozitare. 

În general, băile cu spațiu mare se potrivesc bine cu dulapurile pe podea. În timp ce spațiile mici, pe de altă parte, se potrivesc mai bine unui stil suspendat pe perete, lăsând spațiul de podea liber pentru un aspect spațios.

Alegeți dulapul de depozitare pentru un aspect coordonat în baie

Tuturor le place aspectul coordonat în baie. Prin urmare, ar trebui să alegeți dulapul de depozitare care se potrivește cu aspectul general al băii. Nu este dificil să găsiți tipul de dulap care se potrivește cel mai bine în baia dvs. Un design minimalist cu dimensiuni compacte va completa bine o baie mică, în timp ce dulapurile circulare vor fi potrivite pentru băile mai mari. Dacă aveți o baie tradițională, puteți alege dulapurile din lemn. Pe de altă parte, dulapurile din MFC sau MDF completează băile moderne. În plus, ar trebui să verificați și calitatea construită și finisajul acestui tip de mobilier de baie.

Asigurați-vă că nevoile dvs. de depozitare sunt satisfăcute

Unul dintre cele mai importante lucruri pentru un dulap de depozitare pentru baie este să vă asigurați că toate nevoile dvs. de depozitare sunt îndeplinite cu acest upgrade. De exemplu, dacă ați instalat un nou dulap de depozitare și încă mai există sticle și prosoape peste tot, este posibil să fi ales un dulap de depozitare greșit.

Dezordinea este foarte deranjantă, făcând ca elementul estetic al designului de baie să fie trecut cu vederea. Pentru a utiliza spațiul de depozitare, trebuie să creați mai mult fără a ocupa prea mult spațiu în baie. De exemplu, dulapurile spațioase pot fi totuși minimaliste dacă optați pentru o instalație plutitoare și un design slimline având mânere subțiri.

Gândiți-vă la accesibilitate

Trebuie să vă asigurați de accesibilitatea ușoară a dulapului de depozitare, mai ales în timp ce alegeți locul de instalare. Majoritatea dulapurilor de depozitare sunt construite deasupra unui bazin, trebuie să verificați dacă este ușor de deschis fără a lovi o ușă și dacă este ușor accesibil. O înălțime prea mică sau prea mare a dulapului vă poate afecta spatele.

În timp ce băile dvs. pot arăta aproape ca noi odată ce noul dulap de baie este instalat, este esențial să vă amintiți că este posibil să doriți să vă renovați baia în viitor, datorită tendințelor trecătoare de design interior. Este important să vă asigurați că piesa de mobilier de baie pe care o alegeți este destul de versatilă pentru a se potrivi cu ușurință într-un mediu de baie refăcut, pentru a elimina necesitatea achiziționării unui nou dulap, pe viitor.

Related posts

Amenajare shabby chic

Adina Meyers

O casa frumoasa presupune si un plan de amenajare bine pus la punct

Adina Meyers

Despre amenajarea unei bucatarii mici care sa fie functionala

Adina Meyers