Nu-ti fie teama! Nu trebuie sa fii un gradinar desavarsit pentru a le pune in practica.

Nici nu trebuie sa-ti sacrifici bugetul. E suficient sa-ti doresti ca gradina din balcon sa fie mereu in forma maxima, cu atat mai mult in aceasta vara. Privind imaginea alaturata, in mod sigur ti-ai dat seama despre ce este vorba. Ei bine da, ceea ce iti propunem este sa-i faci loc pe balconul tau unui suport etajat original, gen scara, numai bun pentru ghivece si jardiniere.

Acesta este realizat din lemn, ceea ce inseamna ca se integreaza foarte natural in orice colt verde, si poate gazdui toate ghivecele cu flori care pana acum stateau ingramadite si de care te impiedicai de fiecare data cand ieseai pe balcon. Altfel spus, datorita lui, vei castiga spatiu pretios, pe care il vei folosi dupa bunul plac.

Ca atare, daca iti surade ideea noastra si vrei sa o pui in aplicare, ai la dispozitie doua variante: fie sa realizezi chiar tu suportul din cateva scanduri (conditia principala este sa iti placa sa mesteresti si sa fii si un pic priceput), fie sa il cumperi gata facut dintr-un magazin de bricolaj. Indiferent de felul cum procedezi, cel mai important este ca balconul tau va avea de castigat la trei “capitole”: spatiu, originalitate si aspect decorativ. Cea de-a doua idee este strans legata de prima si se adreseaza simtului tau estetic.

Pentru a o proba, ai nevoie de ghivece diferite ca forma, model, inaltime, culoare si chiar material si de flori de sezon cat mai colorate (petunia, galbenele, paralute, panselute etc.), pe care sa le asezi pe suport asa cum iti place. Astfel, vei crea un aranjament plin de culoare si foarte dinamic, care te va umple de incantare pe parcursul intregii veri.

Material preluat din revista Domus, editia iunie 2011.

Articole similare

Cum să amenajăm o baie altfel decât ne-am obișnuit

Redacția

Toamna este vremea pentru gradinarit

Simona Popa

Biroul de acasă

Redacția

Lasă un comentariu