LifeStyle

Aurora – printesa inocenta si Scarpia – tiranul, in noi interpretari pe scena ONB

Opera si balet in acceasi zi pe scena ONB

Pentru prima oara in cariera sa, balerina Madalina Stoica va da viata personajului titular Aurora. „Orice balerina râvneste la rolul Aurorei. De trei saptamâni repet intens chiar si in timpul meu liber. Abia astept sa interpretez acest rol, este diferit de tot ce am dansat pâna acum. Ador rolurile pozitive, de exemplu nu as putea sa interpretez niciodata rolul Carabosse”.

Madalina Stoica a debutat  ca solista la Opera Nationala din Zagreb in anul 2006, iar la Opera Nationala Bucuresti in 2009. A colaborat cu Teatrul National de Opera si Balet “Oleg Danovski” din Constanta, cu Opera Nationala Rijeka (Croatia), Opera Nationala din Maribor (Slovenia).In 2010  a obtinut premiul al II-lea la concursul international de balet si dans contemporan de la Sibiu, iar in 2006 a ajuns in finala concursului international de balet Premio Roma (Italia).                                     Din repertoriul solistei fac parte rolurile:  Clara din Spargatorul de nuci, Pas de troix, Lebedele mici, Dansul napolitan din Lacul lebedelor (Piotr Ilici Ceaikovski); rolul titular din Alba ca Zapada si cei sapte pitici  (Cornel Trailescu) ;  rolul titular din Giselle (Adolphe Ch. Adam).

 

Partenerul de scena al  Madalinei Stoica este balerinul Mihai Mezei, care va debuta in rolul printului Desiré. “Am emotii pentru acest debut pentru ca este un rol greu si provocator, dar si pentru ca este primul meu rol principal dupa o perioada de pauza. Sper sa fim cu totii o incântare pentru public“, a declarat balerinul.

Mihai Mezei a obtinut o bursa studii la Academia Nationala de Dans Clasic din Roma (Italia, 2001). Printre rolurile pe care balerinul le-a interpretat se numara : Siegfried din Lacul Lebedelor, Printul din Spargatorul de nuci (Piotr Ceaikovski), Basilio din  Don Quijote, Solor din Baiadera (Ludwig Minkus).

 

Din distributie fac parte solistii si colaboratorii ONB: Laura Blica-Toader, Adina Tudor, Gabriela Popovici, Oana Badanoiu, Mihaela Soare, Mariya Lozanova, Andra Ionete, Lucas Campbell-debut, Raul Oprea, George Mocanu, Gabriela Mocanu, Razvan Marinescu, Catalin Caracas, Virgil Ciocoiu, Antonel Oprescu, Maki Shirase, Diana Tudor, Kokoro Umemoto, Bogdan Canila-debut, Alina Oprescu.

Reprezentatia se va desfasura sub conducerea muzicala a dirijorului Ciprian Teodorascu.

In aceesi duminica, 26 februarie (19:00), spectatorii sunt asteptati  la „Tosca”  (Giacomo Puccini). In cadrul acestui spectacol va debuta baritonul Valentin Vasiliu,  in rolul lui Scarpia. “Pentru mine Scarpia este o provocare, un personaj foarte puternic care foloseste atributele sale intru-un mod adesea cinic, dur, foloseste piosenia ca pe o unealta pentru a obtine informatiile dorite”. Din câte a studiat pâna acum,  baritonul Valentin Vasiliu il caracterizeaza pe Scarpia: “este un tiran sadic, care se mainfesta normal pâna când temperamentul si dorinta de a avea totul sub control devin lege”.  

Solistul a declarat ca are mici emotii  la  fiecare spectacol: “de data aceasta abia astept aparitia pe scena, fiind unul dintre rolurile de care am fost fascinat la inceputul carierei mele si pe care l-am aprofundat in ani de studiu, introspectie si comparatie intre diferiti mari interpreti din istorie dar  si din prezent.”    

       Valentin Vasiliu a absolvit Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti si a urmat cursuri de master in cadrul aceleiasi universitati, iar timp de patru semestre a studiat tehnica vocala la The Catholic University of America din Washington.

 Solistul a colaborat, de-a lungul carierei sale, cu filarmonici din Europa, SUA si Extremul Orient, cu Opera Nationala Bucuresti, Wiennerkammeroper, New York National Opera, West Palm Beach Opera, Opera Las Vegas, Carnegie Hall, Washington Opera. A fost maestru de cor si a condus orchestre de coarde in scoli din Las Vegas.

Din repertoriul sau fac parte roluri precum Pizarro din Fidelio (Ludwig van Beethoven), Escamillo, Morales din Carmen (Georges Bizet), Gérard din Andrea Chénier (Umberto Giordano), Schaunard din La Bohème (Giacomo Puccini), Telramund din “Lohengrin” (Richard Wagner). Solistul a sustinut turnee in Japonia, Coreea de Sud, China, SUA.

Valentin Vasiliu a devenit solist al Operei Nationale Bucuresti incepând cu anul 2011.

Din distributie fac parte artistii si colaboratorii ONB : Mariana Colpos, Calin Bratescu (invitat special), Marius Bolos (debut), Paul Basacopol, Valentin Racoveanu, Daniel Filipescu, Dan Indricau, Antonela Bârnat.

 Conducerea muzicala a spectacolului ii apartine dirijorului  Adrian Morar.  

Related posts

Danaartgallery si Gradina OAR organizeaza expozitia de fotografie cu titlul „Grile urbane”

Adina Meyers

Descopera beneficiile maslinului in noua gama BIOLIV de la Cosmetic Plant

Adina Meyers

O retragere alpină pentru a te vindeca de Covidul Lung

Adina Meyers