Casa este situata intr-o zona rezidentiala de la marginea orasului, acolo unde proprietarii au vrut sa se refugieze de agitatie, dar sa nu se deconecteze de tot de activitatea urbana. Cartierul se afla la doar câteva minute de centrul orasului si comunica direct cu drumul national care duce spre cele mai frumoase zone montane ale judetului, acolo unde proprietarii detin si o cabana de vânatoare la care fac tot posibilul sa ajunga tot mai des. Revenind la arhitectura casei, gazdele noastre isi amintesc ca in urma cu sase ani când au cumparat terenul si-au dorit un exterior modern prin excelenta. “Pot spune ca am reusit sa construim o casa in familie, pentru ca fratele meu este proiectant. El a experimentat acest proiect in cazul casei noastre, iar dupa aceea a realizat o locuinta aproape similara pentru familia lui, având grija sa evite impedimentele pe care le-am intâmpinat in primul caz. In mare parte au fost ideile noastre, dar o parte dintre acestea au fost adaptate in functie de cerintele legislatiei in vigoare si ale normelor de rezistenta in constructie.”

Casa este construita din caramida, cu izolatie termica de 5 cm si invelitoare din tigla metalica. “Desi suntem multumiti de rezultat si chiar ne simtim aici ca acasa, acum, dupa mai multi ani in care am stat aici, timp in care familia noastra s-a marit, putem fi sinceri si sa spunem ca, daca ar fi sa o luam de la inceput, am mai modifica din proiect. Nemultumirile noastre actuale au legatura cu modul de compartimentare a interiorului si cu faptul ca avem impresia ca mai multe spatii sunt irosite”, au mai spus proprietarii. De exemplu, ei au optat, in prima faza, pentru un living foarte inalt care se continua si la etaj, pe verticala, aceasta zona fiind vitrata pentru un plus de lumina in interior. De asemenea, si-au dat seama ca dormitorul matrimonial – care are o dimensiune de 70 de mp – este mult prea mare pentru nevoile familiei, spatiul putând fi salvat pentru constructia unei alte camere. “Din pacate, acum nu prea mai putem modifica nimic. In momentul in care am construit casa aveam un singur copil, iar intre timp a mai venit pe lume altul, asa ca nu ne-a mai ramas altceva de facut decât sa profitam de etajul mansardat si sa impartim camera deja existenta in doua zone complet distincte. In partea inferioara am amenajat dormitorul fetitei cu o zona de joaca, in timp ce in partea superioara se afla zona de studiu si cea de odihna, folosite de baiat.” Cele doua spatii comunica intre ele prin intermediul unei scari, asigurându-se astfel intimitate pentru ambii locatari.

In plus, timpul le-a dovedit proprietarilor ca stilului lor de viata se potriveste cu o bucatarie inchisa si nu cu una in stil american, intrucât le place sa gateasca, iar mirosul ajungea pâna in living. “In aceste conditii, am impartit bucataria in doua: o zona destinata gatitului, care este inchisa cu o usa, si una de bar (parte componenta a diningului), acolo unde sunt pregatite doar gustarile. In plus, daca ar fi s-o luam de la capat, nu cred ca am opta pentru un living separat de zona de servit masa, intrucât acel spatiu il utilizam doar o data pe an, atunci când ne strângem in fata semineului pentru a deschide cadourile de Craciun.”

Pentru a evita astfel de probleme, specialistii va recomanda sa gânditi proiectul viitoarei case pe termen lung si sa adaptati compartimentarea interiorului stilului dumneavostra obisnuit de viata. Spatiile mari care nu servesc activitatilor zilnice va vor costa in timp, deoarece genereaza cheltuieli de intretinere si de incalzire la fel ca si o camera folosita cu regularitate.

Casa are camere cu dimensiuni impresionante, ceea ce da senzatia de libertate. Dupa ce familia s-a marit, proprietarii au decis sa faca unele modificari structurale ale incaperilor pentru un plus de functionalitate.

In ciuda micilor inconveniente generate de modul de compartimentare a interiorului, membrii familiei se simt extrem de confortabil acasa, acolo unde si-au creat propriul univers. Proprietarii spun ca nu au facut rabat de la calitate in alegerea materialelor de constructie si a finisajelor exteriore si interiore. “Este o casa pe care am construit-o pentru noi si in care am stat mai bine de sase ani. Acum ne gândim sa o vindem, pentru ca familia s-a marit si avem nevoie de un spatiu mai mare. Casa este ideala pentru o familie tânara cu un copil, care are o viata activa si care are nevoie de libertate.

Una dintre zonele preferate ale familiei, subsolul, a fost transformata cu multa atentie intr-o veritabila sala de fitness, dotata cu aparate dintre cele mai moderne, dar si cu un sistem audio performant. Aici proprietarii imbina utilul cu placutul, fac miscare si se relaxeaza urmarind programele preferate la televizor. Subsolul este o zona locuibila, unde ambientul este la fel de primitor ca restul casei, intrucât peretii au un sistem performant de izolatie termica si impotriva umiditatii.

Citeste intregul articol in numarul de decembrie-ianuarie al revistei Casa Mea.
Aboneaza-te pe un an, pana pe 29 februarie si poti castiga o excursie!

Articole similare

Miele Constanța, primul magazin propriu din afara Capitalei, vânzări de 250.000 de euro în primul an de la deschidere

comunicat de presa

Philips Lighting – Lumina ideală pentru acasă, clădiri de birouri, spaţii comerciale și monumente arhitecturale

comunicat de presa

Despre motivele pentru care merita sa folosesti un mop cu aburi

comunicat de presa

Lasă un comentariu