LifeStyle

Creare pagina web – cat de important este sa alegem un nume potrivit pentru domeniul noului nostru site?

Nu exageram deloc atunci cand spunem ca alegerea unui nume potrivit pentru domeniul noului nostru site reprezinta una dintre cele mai dificile etape, insa si cea mai importanta la orice creare pagina web. De ce? Pentru ca numele ales poate face diferenta intre un proiect de success si unul care esueaza lamentabil. Desigur, exista si exceptii de la regula, atunci cand o alegere haotica a denumirii site-ului nu a reprezentat o problema foarte mare in crearea unui adevarat brand in jurul acestuia. Mult mai putine la numar, deci iti recomandam sa nu te bazezi pe acest lucru.

Despre subiectul “creare pagina web de la 0” gasim numeroase articole in mediul online, iar un ghid complet poate fi accesat chiar pe www.cumfaciunsite.net pe care il si recomandam. Atentia noastra este indreptata mereu catre acest aspect, cel legat de web development, iar pe plan second trece alegerea unui domeniu bun. Ar trebui ca lucrurile sa stea putin invers.

 

De ce e important sa alegi un nume cat mai potrivit pentru site-ul tau? Pentru ca in jurul acestuia vom incerca sa cream un brand. Deci trebuie sa alegem un nume usor de memorat, dar si care sa ne ofere informatii despre ceea ce am putea gasi pe el. Practic, trebuie sa alegem un nume relevant pentru activitatea desfasurata. Daca facem o alegere buna aici, atunci vom putea creste destul de mult interesul pentru utilizator, care va fi curios sa afle ce se afla in spatele acestui nume.

Numele de domeniu ales trebuie sa fie unul foarte usor de pronunat, precum si inteles. Evitarea unor litere precum x, y sau q este de preferat, precum si dublarea unor litere. Recomandat este sa evitam chiar si cratimele, alaturi de cifre. Ele pot sa creeze confuzii in randul utilizatorilor si nu sunt intotdeauna usor de memorat. O alta tendinta a celor care isi creeaza primul site este de a folosi ani in denumire. Anii trec, iar dupa o anumita perioada interesul utilizatorilor pentru un site precum nume2004.tld scade foarte mult, mai ales daca vorbim de o nisa in care actualitatea este cea care face regula. Daca numele pe care il doresti nu este disponibil… atunci alege altul sau foloseste variatii ale acestuia, in loc de a include cifre care pot induce in eroare.

In prezent avem un numar foarte mare de extensii de domenii la dispozitie. Optiunile noastre nu ar mai trebui sa se limiteze doar la .ro si .com, mai ales daca nisa pe care vrem sa activam este una care ne permite sa folosim extensii precum .blog, .marketing, .pizza, .training si asa mai departe. Au fost realizate mai multe experimente in urma carora a rezultat ca motoarele de cautare trateaza egal fiecare extensie in parte, asadar nu trebuie sa iti fie frica de o astfel de alegere la crearea paginii web, crezand ca te poate afecta din punct de vedere SEO.

Related posts

Dureri articulare? Recapata-ti LYBERtatea de mișcare cu un masaj incalzitor

Adina Meyers

Minivacanţa de Sfânta Maria 2020: Românii plătesc până la 200 lei pe noapte pentru cazare

Adina Meyers

Au inceput lucrarile la noul Hotel de Gheata

Adina Meyers