LifeStyle

BACH „reinventat”: suitele pentru un violoncel solo si spectacol multimedia

Daca ar fi avut la dispozitie posibilitatile tehnicii de astazi, Bach, cu geniul, curajul si profunzimea sa nu ar fi ezitat sa foloseasca orice mijloc de exprimare artistica pentru a duce mai departe complexitatea muzicii sale.

O interpretare de virtuozitate a integralei suitelor pentru violoncel solo semnate de Bach, intr-o forma surprinzatoare, este exact ceea ce propune violoncelistul RAZVAN SUMA in cadrul turneului national „Va place BACH?”, desfasurat intre 1 si 21 martie in opt orase din Romania.

Spectatorii vor avea ocazia extraordinara sa asculte cele sase suite pentru violoncel, insotite de proiectii multimedia pe panouri translucide, videoproiectii care vor transforma concertul intr-un spectacol complet de muzica si imagine. Tom Brandus, cel care semneaza conceptul multimedia al evenimentului, a creat un adevarat itinerariu imaginativ al publicului pe durata intregului concert. In fiecare parte a suitelor, spectatorii sunt purtati intr-o alta poveste: sunt sugerate prin proiectii complexe aspecte din viata lui Bach, elemente care tin de perioada baroca in care a creat compozitorul sau sunt exprimate detalii care vorbesc despre violoncel si violoncelisti.

Artist multimedia si muzician, TOM BRANDUS a studiat productie muzicala si arte vizuale la Berklee College of Music in Boston (Massachusetts) si preda in prezent cursuri de muzica electronica la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti. Printre proiectele similare conceptului vizual pentru turneul „Va place BACH?„, a realizat muzica si video pentru teatru, evenimente si concerte, proiecte in care s-a impus atat ca producator cat si ca interpret la instrumente muzicale electronice si sisteme multimedia live.

RAZVAN SUMA este unul dintre cei mai activi tineri muzicieni romani, cu un repertoriu cuprinzator, realizat in cele peste cinci sute de recitaluri și concerte sustinute in intreaga lume. In 2009 a devenit solist al Orchestrelor si Corurilor Radio, iar in calitate de profesor asociat la Universitatea de Muzica Bucuresti dezvolta o intensa activitate pedagogica. Din 2006 pana in prezent a participat la sase  turnee in formula de trio – „Romanian Piano Trio” sau „Trio Strad” –  alaturi de Alexandru Tomescu, Horia Mihail, respectiv Toma Popovici.

Turneul national „Va place BACH?” se va desfasura intre 1 si 21 martie, in opt orase din Romania: Brasov (1 martie – Cercul Militar), Arcus (7 martie – Centrul Cultural Arcus), Bistrita (11 martie, Sinagoga), Baia Mare (13 martie – Sala de concerte Rotary a Liceului de Arta), Pitesti (15 martie – Casa de Cultura a Sindicatelor), Bacau (17 martie – Ateneu), Dumbraveni (19 martie – Centrul Cultural Unesco). Turneul se va incheia chiar la Bucuresti, printr-un concert extraordinar sustinut la Sala Radio in data de 21 martie. Biletele se pot achizitiona de la salile de concerte din tara, iar in Bucuresti de la casa de bilete a Salii Radio si prin reteaua www.eventim.ro.

In Romania, prima inregistare completa pe CD a integralei suitelor pentru violoncel solo compuse de Bach este realizata de Razvan Suma cu sprijinul casei de productie Sonoro Records. CD-ul va fi lansat in cadrul turneului si va fi disponibil in foaierul salilor de concert la preturi promotionale.

Va place BACH?” este un turneu realizat gratie sustinerii acordate de Radio Romania Muzical – in calitate de coproducator al evenimentului – si al sprijinului oferit de partenerii media: Romania libera,  www.casamea.ro, modista.ro, Sapte Seri, Accent Cultural, Cariere, Radio France International, Radio Romania Cultural, Radio Romania Actualitati, Radio Romania Regional, PORT.ro, HotNews, www.webpr.ro, Ziare.com, Art Act Magazine si Bucharest Herald. Sponsorii evenimentului: Geocom, Mons Medius, Romgaz, BMW.

Related posts

EGO – ” Selectia lui Karl Lagerfeld exclusiv pentru Rosenthal”

Adina Meyers

MedLife continuă să Facă România Bine prin noua campanie „Tehnologia de mâine”

Adina Meyers

Elis Pavaje: 165.000 mp de pavaj montati in primul semestru al anului 2012

Adina Meyers