LifeStyle

ARMAND DE BRIGNAC, atu-ul suprem al sampaniei frantuzesti

Produsa in totalitate manual din struguri Premier si Grand Cru atent selectionati, Armand de Brignac este o sampanie frantuzeasca produsa de celebra familie Cattier, calitatea sa inconfundabila fiind garantata de traditia procesului de productie, supervizat de insusi Jean Jacques Cattier si fiul sau, Alexandre Cattier.

Inca din 1763, celebra familie Cattier cultiva la Chateu Chigny-les-Roses in Montagne du Reims din regiunea Champagne cele mai fine soiuri de Chardonnay, Pinot Noir si Pinot Meunier – podgorii clasificate “Premier Cru” de catre “Comite Interprofessionel du Vin de Champagne”. Aceasta distinctie este oferita unui numar de 50 de podgorii din cele 300 existente in regiunea Champagne. In prezent, membrii familiei Cattier folosesc aceleasi tehnici traditionale de colectare a strugurilor si imbuteliere a sticlelor, care asigura unicitatea fiecarei sticle de Armand de Brignac.

Astfel, Armand de Brignac reprezinta o experienta unica, pornind de la sticla fabuloasa cu forme curbe, de un rafinament desavarsit, a carei eticheta confectionata dintr-un aliaj special este aplicata manual si pana la continutul inconfundabil. Rezultatul: un cuvée atemporal, de o calitate distincta, inconfundabila, care isi merita pe deplin simbolul: asul de pica, care simbolizeaza traditia si istoria regala a regiunii Champagne.

Gustul deosebit al sampaniei Armand de Brignac este dat de selectia atenta a strugurilor culesi manual si de etapele unui proces laborios de fabricatie. O parte din productia fiecarei recolte este invechita si pastrata pentru a fi amestecata cu mustul proaspat, dozajul fin si bine proportionat fiind unul din secretele care asigura constanta calitatilor sampaniei de la an la an. Dupa procesul clasic de remuage – rasucirea zilnica a fiecarei sticle pentru depunerea sedimentelor, urmeaza inghetarea gatului sticlei, prin care dopul si sedimentele sunt inlaturate. La final, sticlele se completeaza cu un amestec secret de zaharuri si produse de distilate, care dau dulceata si aroma bauturii.

Armand de Brignac este disponibila in trei variante: Brut Gold, Rose si Blanc de Blancs, fiecare sortiment avand un gust inconfundabil. Brut Gold are o textura cremoasa si un buchet complex, proaspat, dat de notele florale usoare; Rose ofera o savoare deosebita lasata de notele pregnante de fructe rosii; in timp ce Blanc de Blancs este produsa 100% din struguri Chardonnay si are un gust cu delicate note florale si fructate, aroma de vanilie, citrice si caise.

Avand un nume cu sonoritate nobila, Armand de Brignac este singura sampanie cotata cu 98 de puncte din 100 posibile, fiind sampania preferata a lui Jay-Z, George Clooney, Will Smith si Leonardo di Caprio. In plus, si datorita sticlei sale speciale, creata de celebrul designer francez André Courréges, Armand de Brignac este servita in cele mai apreciate restaurante din Paris, Monaco, Hollywood,  California sau poate fi achizitionata din magazinul Harrods (Londra).

Related posts

Multi V III de la LG AC Romania te invita sa-i testezi aptitudinile!

Adina Meyers

Phlips lanseaza in Romania Cinema 21:9

Adina Meyers

Mai mult timp pentru tine cu noul Catalog IKEA 2018

Adina Meyers