Finantare Home LifeStyle

Coșuri de gunoi dotate cu Wifi, GPS și voce, într-un oraș din România – FOTO

Administrația orașului Iași a cumpărat 30 de coşuri de gunoi stradale ultramoderne, dotate cu GPS şi cu funcția de recunoaştere a vandalilor. Fiecare coș de gunoi inteligent a costat 5.000 de euro, fără TVA.

Dotări

Coşurile de gunoi mulţumesc pentru gest celor care aruncă deșeurile în ele şi anunţă atunci când sunt pline. Coșurile dau și internet prin wifi celor care sunt pe o rază de 50 de metri în jurul lor.

Sunt alimentate cu energie solară şi anunţă când nu mai au spaţiu.

30 de astfel de coşuri de gunoi, care se găsesc şi în alte mari oraşe din Europa, au fost cumpărate şi montate pe străzile din Iaşi.

Acest tip de pubelă este dotată cu sistem GPS, antifurt şi antivandalism. Containerul poate compacta gunoiul ceea ce face să aibă o capacitate de opt ori mai mare decât coşurile stradale obişnuite şi determină reducerea necesității de golire săptămânale cu 75 la sută.

„Avem cele mai moderne sisteme de colectare a deșeurilor stradale din lume

Stațiile moderne sunt alimentate cu energie solară, dețin un sistem inteligent de monitorizare prin care detectează nivelul de umplere și compactează deșeurile, sunt dotate cu sistem GPS, antifurt și antivandal.

Cu ajutorul acestora, sistemului de salubritate din Iași se alătură celui din orașe precum Londra, New York, Paris sau Praga, care folosesc cu succes aceste stații inteligente„, a scris Mihai Chirică, primarul Iașului, pe contul de Facebook.

Related posts

Spune “Te iubesc” cu un desert delicios

Adina Meyers

Cătălina Grama se menține în formă cu ajutorul spinning-ului în apă

Adina Meyers

DecoBox: artă și design în forme și culori îndrăznețe

Adina Meyers