Amenajari Interioare

Arhitectura pentru caini – cum arata casele construite de arhitecti celebri pentru animalele lor de companie?

Daca ai un animal de companie, atunci cu siguranta ai amenajat un loc special pentru el, un fel de casa in casa ta, la o scara pe care mai micul tau prieten sa o poata intelege. Marii arhitecti ai lumii nu au ignorat acest aspect si, desi nu credem ca au fost angajati vreodata pentru astfel de lucrari, si-au pus experienta la contributie pentru a le face viata frumoasa necuvantatoarelor din locuintele personale.

Ignoram, pe moment, predilectia arhitectilor pentru rasele de talie mica (nu de alta, dar intram, in discutii si analize psihologice care nu ne privesc in mod special) si aruncam o privire peste creatiile arhitecturale de talie la fel de mica pe care le-au realizat pentru patrupedele lor.

Cei de la MVRDV au trecut de la proiectele care par sa sfideze orice lege de gravitatie, la o casa interactiva pentru al lor Beagle: are rotile, poate fi trasa ca un carut de jucarie si prezinta doua intrari pentru ca patrupedul sa nu aiba, doamne fereste, probleme de accesibilitate.

Kazuyo Sejima a fost inspirata de nivelul de pufosenie al cainelui Bichon Frise pe care il detine si a optat pentru o casa – norisor – perna (ne este greu sa facem distinctia) care il camufleaza pe cel mic. Cine stie, poate este timid si tine mortis sa se ascunda cand mai apare vreun musafir.

Sou Fujimoto are o casa destul de conceptuala pentru al lui Boston Terrier. Nu prea se lauda cu vreun acoperis real (dar nici ca ploua prea tare in casa), insa e mobilata pana la refuz cu o multime de lucruri foarte utile pentru un caine. Probabil osteneala ce l-a cuprins pe bietul catel se trage de la efortul depus pentru a uda plantele.

Pe un Pudel n-ai cum sa nu-l duci periodic la coaforul canin si n-ai cum sa nu-l tratezi ca pe o domnisoara cu pretentii, asa ca Konstantin Grcic a speculat narcisismul din ecuatie, iar casa pentru micul sau pufos nu este altceva decat un piedestal cu oglinda, ca in cabinele actritelor de teatru.

Alti arhitecti i-au pus pe cei mici la exercitii fizice, asa ca le-au creat trasee, labirinturi si obstacole, poate poate nu mai cer sa alerge prin parc in timp ce stapanul lucreaza de zor la vreun proiect!

 

 

Related posts

Decoraţiuni de Crăciun pe care poţi să le faci acasă

Adina Meyers

Bucatarii mici, dar organizate ca la carte. Cum amenajezi totul intr-un spatiu redus

Adina Meyers

Petrecem o cantitate semnificativă de timp în pat, așa că este perfect logic ca dormitoarele noastre să fie cât mai confortabile. Jaluzelele dormitorului sunt cheia pentru a face exact acest lucru

Adina Meyers