In fiecare casa pot exista momente in care sa avem impresia ca totul este aglomerat, cand spatiul pe care il avem la dispozitie nu este unul suficient de mare. In majoritatea cazurilor de vina este modul in care am amenajat locuinta, insa la fel de bine vinovate pot fi anumite lucruri care nu prea ar mai avea ce sa caute in camerele noastre.

In ultimii ani a devenit din ce in ce mai la moda stilul minimalist, care se face remarcat in special datorita modului in care ne ajuta sa profitam la maxim de fiecare metru patrat al locuintei. Acest stil este unul care ofera senzatia de spatiu, de eleganta. Nu e nevoie sa renunti la stilul de amenajare pe care deja l-ai ales in favoarea celui mai sus amintit, dar poti sa tii cont pentru a obtine mai mult loc de faptul ca, de cele mai multe ori, mai putin inseamna mai bine.

Asadar, exista multe lucruri la care poti renunta. Arunca tot ce stii ca nu vei mai folosi. Daca pe masuta de cafea zac de cateva luni niste reviste pe care nu le-ai citit atunci inseamna ca, pe langa aruncarea lor, ar cam trebui sa anulezi si abonamentul la acestea, deoarece, cu siguranta, nu mai prezinta interes pentru tine. Trebuie sa recunoastem ca suntem un popor strangator. Asa ajungem sa avem in casa mult mai multe lenjerii de pat decat avem nevoie, un cap de dus in plus, mai multe baterii pentru chiuveta, pompe pentru umflat rotile bicicletei, iar exemplele pot continua. Atunci cand ai inceput sa constientizezi ca locuinta ta este destul de aglomerata, primul lucru pe care ar trebui sa il faci este sa te gandesti care sunt lucrurile de care nu mai ai nevoie (de obicei sunt cele pe care nici nu ai mai pus mana in ultimele luni sau chiar ani) si sa le arunci, donezi sau vinzi (in functie de starea lor). Ne este destul de greu sa ne despartim de lucrurile stricate, mai ales daca au o anumita valoare sentimentala. Dar daca nu sunt atat de importante nu merita sa ocupe locul altor obiecte, de exemplu.

Asadar, organizarea lucrurilor te poate ajuta sa locuiesti intr-o casa cu adevarat mare..

Sursa foto: www.pinterest.com

 

Related posts

5 sfaturi pentru transformarea podului intr-o mansarda luminoasa

Adina Meyers

O locuinta cu trei aripi, in coasta unui arbore

Adina Meyers

Merita sa investesti intr-o masina de spalat rufe cu uscator? Afla care sunt avantajele si dezavantajele sale

Adina Meyers