Un prim-pas spre a-ti vedea visul devenit realitate este sa apelezi la arcade pe care sa le “imbraci” cu plante agatatoare.

O arcada poate face minuni cu o amenajare exterioara monotona. Cu ajutorul ei, poti transforma intrarea in gradina intr-una cum alta nu-i. De asemenea, o poti folosi cu succes pentru a marca intr-un mod original trecerea de la o zona la alta a gradinii. O alta idee cu un efect spectaculos este sa creezi de-a lungul unei poteci o galerie de arcade.

Iti doresti un look traditional? Atunci apeleaza la arcade din lemn. Sunt foarte decorative si se integreaza de minune in gradina. Esti adeptul stilului clasic sau modern? Alege arcade din metal, foarte rezistente si usor de intretinut. Si pe unele, si pe altele le poti cumpara din magazinele dedicate gradinii. In plus, le poti monta usor, oriunde doresti.

Trandafiri, clematite, glicine, zorele, Mana Maicii Domnului, iedera, vita de vie… Sunt doar cateva dintre multele plante cataratoare care vor “imbraca” arcadele, formand aranjamente superbe, care vor da viata si unicitate gradinii tale.

Materialul a fost publicat in revista DOMUS, editia iulie-august 2011

Articole similare

STIHL își crește gama de motocoase cu acumulator pentru profesioniști

Adina Meyers

Decor luxos la adapostul verandei

Oana Voicu

Sfaturi pentru reamenajarea baii

Adina Meyers