Rosul este o culoare care iti taie respiratia si care confera personalitate chiar si celui mai plictisitor spatiu. Cand lucreaza in culori neutre, designerii folosesc rosu ca accent. Insa in bai, aceasta culoare vibranta merita mai multa atentie, avand capacitatea sa transforme spatiul intr-unul elegant, stralucitor.

De altfel, in nicio alta camera predominanta rosului nu arata atat de bine ca in baie. Indiferent de dimensiuni, baile cu pereti, tavane sau accesorii rosii sunt uimitoare.

Totusi, cand folositi aceasta culoare, e necesar sa planuiti cu grija schema de iluminare a incaperii, mai ales in baile mici. Fiind o culoare puternica, lumina trebuie sa fie discreta, ambientala.

Adeseori albul este culoarea secundara intr-o baie rosie. O alternativa mult mai interesanta este insa argintiu. Aceasta culoare stralucitoare reflecta rosul si ofera incaperii un aer de poveste.

Combinatia rosu si negru este nemuritoare, insa pentru o atmosfera mai destinsa puteti folosi gri, in timp ce combinatia rosu si galben este cea mai buna alegere pentru o baie vesela.

Fiind o culoare versatila, rosul functioneaza cu orice stil. Totusi, finisajele pe care le alegeti fac diferenta. De exemplu, finisajele lucioase sunt folosite in stilurile retro, minimalist si contemporan, in timp ce finisajele mate sunt o optiune buna pentru stilurile rustic, mediteranean si traditional.

 

 

Related posts

Îți dorești o bucătărie cu insulă?

Adina Meyers

Cum ne ferim plantele de boli si daunatori. Tratamente si substante

Adina Meyers

O gradina inflorita si iarna

Adina Meyers