Amenajare camera copilului Practic

Culorile folosite in camera adolescentilor

Atunci cand alegeti culorile pentru dormitorul adolescentilor, nu trebuie sa respectati aceleasi recomandari, ca in cazul dormitorului matrimonial.

Spre deosebire de un dormitor matrimonial, care, de obicei, este vopsit in culori pale sau reci, adolescentii prefera nuantele tari si luminoase. Culorile primare si anume: rosu, albastru si galben, pot fi utilizate cu siguranta intr-un dormitor pentru adolescenti. Singurul lucru de retinut este ca trebuie sa alegeti nuanta potrivita, care se poate combina cu o culoare neutra. Intensitatea rosului coral sau cires folosit in vopsirea unui perete, poate fi atenuata prin alegerea unor nuante de gri cafeniu sau galben pal.

Culorile folosite in dormitorul fetelor sunt: rozul, verdele crud, lime sau menta si tonuri de mov, lavanda, cu nuante de gri, care pot conferii  camerei un aspect sofisticat.

Aceste culori vibrante sunt tipice pentru adolescente, dar functioneaza foarte bine si intr-o camera pentru adulti tineri. Verdele combinat cu cires sau brun inchis este o alegere excelenta si pentru o camera de baieti.
Dormitorul vopsit in aceste culori, confera un aer fresh si prospetime incaperii.  
Este o alegere buna in special in cazul incaperilor mici care nu au lumina naturala suficienta, aceste culori, creeaza ideea de spatiu.
Asta a fost tot despre culorile in dormitorul adolescentilor. Alege culorile cu grija si ia in considerare preferintele lor personale, inainte de a face selectia.

 

Related posts

Idei de amenajare pentru camera bebelusului (patut, saltea, comoda cu baita, dulap, accesorii bebelusi)

Adina Meyers

Cum să montezi pavajul – instrucțiuni pas cu pas

Adina Meyers

Sfaturi practice pentru organizarea frigiderului

Bianca Ion

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe