Home Legislatie

Apartamente de vânzare în Timișoara – Ce obligații ai când cumperi un imobil

Apartamente de vânzare în Timișoara sunt la mare căutare, mai ales înaintea începerii anului universitar. Dar cei care caută apartamente de vânzare în Timișoara, precum și alte imobile, trebuie să știe că nu au doar drepturi, ci și obligații.

Majoritatea celor care doresc să cumpere apartamente de vânzare în Timișoara sau în alte regiuni ale țării sunt atrași de costurile mici. Costurile de întreținere pentru apartamente de vânzare în Timișoara sunt decente. Totuși, în calitate de client, trebuie să ai în vedere anumite aspecte legate de obligațiile unui potențial cumpărător.

Vrei apartamente de vânzare în Timișoara? Iată ce obligații ai!

De la sine înțeles e faptul că, la cumpărarea unui imobil, ești obligat să achiți prețul solicitat, pentru a intra în posesia acestuia. Pentru achiziționarea de apartamente de vânzare în Timișoara sau în altă parte, va trebui să mai suporți o serie de cheltuieli, în calitate de cumpărător. Și asta pentru că toate costurile de vânzare îi revin cumpărătorului. Taxele notariale de vânzare-cumpărare sunt variabile. Acestea se diferențiază în funcție de felul în care se face plata imobilului și de valoarea acestuia. Mai exact, taxele sunt diferite pentru apartamentele achiziționate prin credit față de cele cumpărate cu banii jos.

Cumpărătorul suportă toate taxele

Și taxa privind intabularea îl privesc tot pe cumpărător. Aceasta este percepută de Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară – ANCPI și înseamnă 0.15% din prețul apartamentului. Dar tot cumpărătorul suportă și onorariul notarului care efectuează intabularea, după încheierea contractului de vânzare-cumpărare. Dacă există o agenție imobiliară care face intermedierea tranzacției imobiliare, comisionul către aceasta se va plăti de către ambele părți, adică atât de către cumpărător, cât și de vânzător. În principiu, comisionul este negociabil. Însă este foarte important să te asiguri că include și TVA în suma finală, ca să nu ai surprize.

Related posts

Expozitia “Link-uri“

Adina Meyers

Domeniul energiei regenerabile: Fondul de Modernizare

Adina Meyers

Uită de Santorini și Mykonos! Vizitează cea mai bună insulă din Europa, în 2020. Peisajele sunt paradisiace – FOTO

Adina Meyers