Calatorii Home LifeStyle

Cum să obținem cel mai bun preț la biletul de avion. Atenție sporită la serviciile extra!

Cu ajutorul companiilor aeriene low-cost poți găsi oferte de zbor la prețuri accesibile, însă costurile de călătorie pot crește cu ușurință dacă optezi pentru servicii extra, cum ar fi alegerea locului în avion sau mai multe bagaje. De asemenea, gustările și băuturile cumpărate din avion pot influența semnificativ bugetul de vacanță, în unele cazuri costând mai mult decât zborul propriu-zis.

Bagajele în plus

Pentru majoritatea călătorilor români costurile extra pentru un bagaj în plus la cală atunci când călătoresc cu companiile low-cost nu este o noutate. În unele cazuri, însă, aceste costuri pot fi mult mai mari decât prețul pe care îl plătești pe biletul de avion.

Modificarea numelui sau a zborului

Chiar dacă ai ales cu atenție cea mai ieftină și bună ofertă de zbor, îți pot scăpa adesea detalii care să te coste peste așteptări. De exemplu, pentru modificarea sau schimbarea numelui de pe bilet în aeroport.

Există, de asemenea, situații în care poți încurca ora sau ziua zborului, însă pentru a putea face o astfel de modificare pe biletul de avion ajungi să plătești mai mult decât prețul unui zbor.

Alegerea locurilor în avion

Multe companii aeriene permit alegerea locului în avion, fie pentru a sta mai aproape de un partener de călătorie sau pentru a avea parte de confort mai mare. Indiferent de situație, trebuie luate în calcul costuri suplimentare pentru această opțiune la unele companii aeriene.

Apetit crescut în timpul zborului, pe măsura bugetului

Indiferent de durata petrecută în avion, majoritatea călătorilor se simt ademeniți de mirosul și aspectul gustărilor sau băuturilor servite la bord. În plus, există diverse opțiuni la dispoziție, de la chipsuri, batoane de ciocolată și alune la cafea, ceai, suc și alte băuturi, prin urmare poți fi ușor tentat să mai cheltuiești niște bani. În timp ce costurile pentru o gustare sunt mult mai ridicate, la propriu, la bordul avionului decât jos, la supermarket, același lucru se aplică totodată băuturilor, fie că este vorba de cele răcoritoare sau calde.

Cu cel mic la bord

Dacă plănuiești o călătorie în care să iei bebelușul în avion (pe care îl vei ține în brațe), costurile pot fi de trei ori mai ridicate decât biletul pentru un adult, chiar dacă bebelușul nu ocupă un loc.

Related posts

HOROSCOP 7 decembrie. Leii vor cumpăra cadourile perfecte pentru toată lumea

Adina Meyers

Dormitorul, oaza ta de liniște: trucuri și idei

Adina Meyers

Cu Rowenta câștigi de două ori – hairstyling profesional și premii care completează răsfățul

Adina Meyers