Acoperisul inclinat ofera posibilitatea realizarii unui spatiu extrem de dinamic în care orice stil este posibil. Astfel se poate opta pentru o amenajare minimalista dar si pentru una clasica în care se pot insera elemente de decor de tip accent, inclusiv opere de arta, precum si obiecte vintage.

O discutie interesanta pe aceasta tema, sub forma de interviu, se desfasoara între Ion Diamandi, de data aceasta ca proprietar, si arhitect Gabriel Georgescu, care a participat cu idei la amenajare.

Exemplificarile si imaginile se refera la podul unei case vechi  de o suta de ani din centrul Bucurestiului, care a fost amenajat astfel încat sa se pastreze la vedere cat mai mult din suprafetele de lemn. Ambientarea spatiului rezultat a fost realizata cu ajutorul mobilierului stil, accesoriilor antice si operelor de arta, carora le-au fost adaugate piese si accesorii moderne

Specifica podului în cauza este o structura masiva de grinzi din lemn, în forma de cruce, plasata pe o mare parte din suprafata. Lucrarile de amenajare au durat circa un an, timp în care acoperisul a fost reparat, tigla veche a fost înlocuita cu una noua, Tondach, la fel si dusumeaua. În locul ochiurilor de geam din pod au fost montate ferestre de mansarda, iar apoi rulouri. A urmat împartirea spatiului, realizata cu ajutorul unor pereti usori, din gips-carton. Pe peretii laterali – acolo unde a fost posibil – s-au pastrat la vedere capriorii vechi. Rezultatul: un loft de aproximativ 100 mp, care înglobeaza holul, livingul, diningul si un salon adiacent.

Partea de finisare si ambientare a durat, la randul sau, tot aproape un an. Decorarea s-a realizat cu numeroase obiecte vechi mostenite precum si etnice, amintiri din diverse peregrinari. 

Podul unei case vechi din centrul Bucurestiului a fost amenajat astfel incat sa rezulte un spatiu tip loft si sa se pastreze la vedere cat mai mult din suprafetele de lemn.

Ambientarea spatiului rezultat a fost realizata cu ajutorul mobilierului stil, accesoriilor antice si operelor de arta, carora le-au fost adaugate piese si accesorii moderne.

Proprietarul prezinta povestea amenajarii:

Am fost fascinat atat de spatiul mare si volumele interesante, cat mai cu seama de suprafetele de lemn mari de cind am vazut podul casei. In mediul urban, rareori vii in contact cu frumusetea si nobletea unui lemn antic si bine uscat, chiar daca este deteriorat, plin de cuie si dat cu var. Structura masiva de grinzi din lemn, in forma de cruce, plasata pe o mare parte din suprafata fixeaza si ancoreaza constructia in caz de cutremure sau vanturi puternice si totodata confera spatiului un aer interesant. Se mai poate adauga capriorii, cosurile din caramida, lucarnele, acoperisul in multe ape, cu tigla solz, si zidul de caramida de pe una dintre laturi, care ofera un potential urias pentru amenajarea unui spatiu de locuit gen loft, cald si spectaculos

Lucrarile de amenajare au durat circa un an, timp in care acoperisul a fost reparat, tigla veche a fost inlocuita cu una noua, Tondach, la fel si dusumeaua. In locul ochiurilor de geam din pod s-au montat ferestre de mansarda Fakro, iar apoi rulouri de la aceeasi firma. A urmat impartirea spatiului, realizata cu ajutorul unor pereti usori, din gips-carton. Pe peretii laterali – acolo unde a fost posibil – s-au pastrat la vedere capriorii vechi.

Rezultatul: un loft de aproximativ 100 mp, care inglobeaza holul, livingul, diningul si un salon adiacent. Celelalte incaperi sunt: un dormitor, un mic cabinet de lucru, o camera de oaspeti si o incapere folosita in prezent pentru dressing si depozitare.

 

Material realizat cu ajutorul arhitectului Gabriel Georgescu

 

Related posts

Cum se poate alege o saltea buna pentru un somn linistit

Adina Meyers

Arhitectură mediteraneană la Balotești

Adina Meyers

Cum să organizezi o baie pentru mai mult spațiu?

Adina Meyers