O casa de vacanta situata intr-un cadru natural care iti taie respiratia este visul oricui. Cum arata insa casa de vacanta ideala? Ei bine, acesta este un aspect subiectiv. Totusi, o cabanuta de la munte trebuie sa fie, in mod obligatoriu, mica, cocheta si calduroasa. Doar asa, weekendurile petrecute cu familia si prietenii vor fi pline de farmec.

Valea Prahovei este in aceasta perioada punctul de interes al tuturor celor care vor sa evadeze din cotidian pentru a se relaxa intr-o vacanta, pentru a practica sporturile de iarna sau pur si simplu pentru a admira privelistea si pentru a se bucura de aerul curat si de zadapa.

Pentru cei care vor sa aiba parte de intimitate, confort si caldura unui camin chiar si in vacanta, o astfel de casa situata intr-o zona linistita a unei statiuni montane este de preferat unei camere dintr-un hotel de lux sau dintr-o pensiune cu pretentii. De acest lucru sunt convinsi si proprietarii casei de la Busteni, care, in plus, stiu ca intr-o casa de vacanta iti poti invita prietenii si iti poti petrece timpul exact asa cum doresti, fara a tine cont de reguli, de program si profitând din plin de intimitatea pe care o asigura doar un camin.

In plus, fericitii proprietari ai acestei resedinte temporare la munte pot veni in vacanta atunci când vor, fara limita de timp, fara grija rezervarilor prealabile si fara a-si planifica un buget.

In perioadele in care nu se bucura personal de casa de vacanta o pot ceda prietenilor sau o pot inchiria pentru a acoperi cheltuielile de intretinere, intrucât, intr-o zona turistica, in sezon, intotdeauna vor exista persoane interesate sa petreaca o vacanta la un pret mai mic decât ar fi nevoiti sa plateasca la receptia unui hotel.

“Un aspect foarte important este ca o astfel de resedinta trebuie sa fie eficienta din punct de vedere energetic”, au spus proprietarii. Tinând cont ca timpul pe care il petreceti intr-o astfel de casa este limitat, nu are rost sa cheltuiti prea multi bani pentru intretinerea ei, intrucât, in caz contrar, in scurt timp veti realiza ca este mai bine sa renuntati la proprietate si sa va cazati la hotel in timpul vacantelor.

“Intr-o casa de vacanta spatiile trebuie sa fie compartimentate in mod ingenios, pornind de la definitia unei vacante. Spre deosebire de resedinta permanenta, unde se acorda o atentie deosebita separarii spatiilor de odihna de cele comune, in acest caz este important sa va gânditi la un living generos si la dormitoare complet independente unul fata de altul, si când spun acest lucru am in vedere compartimentarea specifica unei structuri de cazare omologate, in care fiecare camera are propriul grup sanitar si propria terasa”, a spus arhitectul Gabriel Obreja.

In cazul acestei case, dormitoarele au fost amplasate la etaj, in timp ce parterul a fost rezervat socializarii. In plus, daca peisajul din jurul casei merita sa fie admirat, asa cum este in cazul casei de la Busteni, este pacat sa nu optati pentru geamuri de dimensiuni mari, chiar si pentru suprafete vitrate.

In acelasi timp, este foarte important ca o astfel de casa de vacanta sa se integreze, din punct de vedere arhitectural, in cadrul natural, asa cum s-au gândit si proprietarii de la Busteni. “Daca vorbim despre o casa de vacanta la munte, este indicat ca proprietarii sa ia in considerare un proiect cu detalii traditionale realizate din materiale ecologice”, a mai spus arhitectul.

 

Related posts

Centrala electrica sau centrala pe gaz?

Adina Meyers

O casa ridicata cu respect pentru natura

Adina Meyers

Postere metalice pentru pereti cu personalitate

Adina Meyers