Suprafata reprezinta un „detaliu” important in aspectul general al unei bai si chiar un factor decisiv in alegerea stilului decorativ. Un spatiu amplu si aerisit are principala calitate ca scoate in evidenta designul si liniile elementelor prezente in decor.

Exista insa si stiluri care se potrivesc atat interioarelor mari, cat si celor mici.

Baia din imagini este una de dimensiuni generoase, in care ideea de minimalism este subliniata de spatiul aerisit, neincarcat. Insa acest stil decorativ nu se rezuma doar la asta. Conceptul „less is more” e deja ultra-cunoscut si se refera inainte de toate la ideea de „strict necesar”. Prin urmare, orice incapere, oricat de mica, poate fi supusa acestei reguli si adaptata stilului minimalist. Iata in ce consta. In primul rand, nu incarca inutil baia, mai cu seama ca este o incapere cu rol practic. In al doilea rand, alege cu grija mobilierul, obiectele sanitare si accesoriile, intrucat liniile si designul lor vor dicta stilul. Pe cat posibil, opteaza pentru forme clare. Asta nu inseamna ca trebuie sa fie neaparat linii drepte, ci pot fi si variante fluide, dar simple. Si, cel mai important, nu combina prea multe „ingrediente” si nu amesteca stilurile. De exemplu, fierul forjat sau placile ceramice cu model baroc nu au ce cauta intr-un interior minimalist. De asemenea, e foarte bine sa stii ca fiecare detaliu e important pentru aspectul general. Ca atare, nu neglija bateriile sanitare.
In ceea ce priveste finisajele, iata un mit distrus: mixul de materiale, daca este facut armonios si dupa niste criterii cromatice si de concept coerente, nu contravine „regulilor” minimaliste.

In cazul de fata, pe langa ceramica, sticla si metal, in amenajare au fost introduse si materiale naturale, care incalzesc aspectul ei usor rece. Placarea peretilor cu lemn poate fi asociata mai degraba altor stiluri, cu precadere celor de influenta country. Iata insa dovada ca se potriveste foarte bine si intr-un decor minimalist. Conteaza forma placajului, felul in care este dispus lemnul pe perete, dar si esenta acestuia. In mod sigur, un lemn natural, exotic, va completa nota rafinata a stilului, fie ca e vorba de teck, wenge sau bambus.
Peretii cu ferestre tind sa fie „neglijati” si ocoliti atunci cand amplasam mobilierul intr-o incapere. Iata o idee simpla de a-i valorifica: monteaza pe ei, la nivelul ferestrei, un blat ceva mai ingust, pe care, dupa caz, poti aseza un lavoar, un laptop, un tocator sau alte lucruri.

Related posts

Tonuri deschise sau inchise? Ce alegi in functie de camera pe care vrei sa o redecorezi?

Adina Meyers

De ce să cumperi, de unde şi cât costă un purificator SHARP Plasmacluster

Adina Meyers

15 idei de amenajare pentru dormitoare mici

Adina Meyers