Amenajari Interioare

Cum revitalizezi bucataria de la tara

Orice spatiu poate fi revitalizat. O bucatarie traditionala, ca cea din casa de la tara sau de vacanta, poate capata o fata noua fara prea multe eforturi si investitii, daca dispui de putina creativitate. Secretul este sa te axezi pe stilul deja existent.

Fiecare stil de amenajare are farmecul lui. Daca il alegi pe cel care se potriveste spatiului din punctul de vedere al arhitecturii, al atmosferei si al destinatiei, atunci nu ai cum sa dai gres. Uneori, poti reinventa un interior redescoperindu-i si imbunatatindu-i aerul autentic. Inainte sa te apuci de renovare sau redecorare, indiferent de functiune, gandeste-te cum poti economisi si valorifica elementele deja existente in decor.

Mobilierul antichizat este foarte in voga de ceva vreme, fiind specific, bineinteles, anumitor stiluri decorative. Pe piata exista corpuri de mobilier cu look patinat, dar de ce sa investesti cand poti beneficia de acest aspect autentic pastrand vechea mobila? In bucataria casei de la tara, in mod cert gasesti un bufet, un dulap sau o comoda din lemn masiv, ce pot fi revopsite intr-o nuanta deschisa sau chiar indrazneata (gen turcoaz, verde, roz sau lila), pentru a capata un aer mai actual. Chiar daca alegi sa faci asta, incearca sa aplici vopseaua neglijent, chiar peste cea veche si scorojita, sau, eventual, sa o antichizezi ulterior cu ajutorul unui glaspapir. Un interior rustic poate fi cu usurinta transformat intr-unul country-chic fara mari batai de cap. Ai nevoie doar de mici accente si accesorii. De exemplu, de cateva textile (draperii, pernute pentru scaune sau covoare). Dar si mixul inspirat de finisaje are acest efect de a intregi si defini un decor. Intr-o bucatarie cu aer rustic, adauga obiecte din metal galvanizat, impletituri din fibre naturale si lemn.

1. Adauga in decor rafturi suspendate. Pe langa rolul practic de a asigura extra-spatiu de depozitare, vor avea si efect decorativ, daca sunt alese in ton cu restul amenajarii.

2. Chiar daca nu le vei lasa la vedere, recipientele colorate, cu imprimeu country, vor completa decorul. Oricand le poti schimba locul din dulap pe blatul de lucru!

3. Un covor din lana, tesut la razboi, sau un pres din impletitura de carpe se va integra perfect intr-un interior rustic. Sigur ai deja unul la tara! Daca nu, il poti gasi in targ, la un pret convenabil.

Idee

Sacii de panza se potrivesc perfect intr-un cadru rustic, asa ca profita si foloseste-i ca decor. Tine-i la vedere, fie ca-i utilizezi pentru a stoca provizii sau pentru a recicla deseuri din plastic sau metal.

Related posts

Mansarda in stil rustic

Adina Meyers

O casa vesela si plina de personalitate

Adina Meyers

Decor fara varsta intr-o garsoniera de burlac

Adina Meyers