Practic

Advertorial: Amenajarea unei locuinte moderne

Iti place sa fii in trend cu tot ce este la moda, chiar si cand vine vorba de amenajarea casei tale? Daca da, iata cateva idei si sugestii pe care sa poti folosi atunci cand redecorezi cele mai importante camere ale unei locuintei, respectiv bucataria si dormitorul.

Ce caracteristici au dormitoarele moderne?

Dormitorul este camera rezervata odihnei, tocmai de aceea ea trebuie sa fie amenajata astfel incat sa confere tot confortul necesar, indiferent de stilul ales. Un decor care sa creeze acea senzatie de destindere presupune integrarea catorva elemente, insemnand atat piese de mobilier cat si accesorii sau alte decoratiuni.

Dormitoarele moderne urmeaza de regula un design in linii joase si forme simple, prin materiale delicate si o paleta de culori neutre. Texturile au un rol esential intr-o astfel de camera, conferind un aspect interesant. Atentie, insa, sa nu alaturi foarte multe texturi diferite, ci pastreaza o limita, pentru a nu fi obositor pentru ochi.

In ceea ce priveste mobilierul, intr-un dormitor amenajat in stilul modern trebuie sa se regaseasca lemnul, materialul care reuseste sa confere caldura specifica unei camere de dormit. Patul, piesa cea mai importanta din dormitor, va fi la un nivel jos, iar corpurile sunt de obicei suspendate, de forma patrata sau geometrica.

Din punct de vedere al cromaticii, incearca sa nu folosesti foarte multe culori. Un efect mult mai odihnitor il au culorile neutre palide, care se regasesc in nuanta mobilierului si a podelei. Pentru un pic de culoare, alege o lenjerie de pat cu diverse modele, sau un covoras.

Pentru ca un dormitor modern trebuie sa fie si functional, ai grija ca spatiile de depozitare sa fie suficiente. Un dressing incapator cu usi glisante este exact ce ai nevoie pentru a avea o garderoba aerisita si ordonata.

De ce sa optezi pentru mobila de bucatarie moderna la comanda 

Bucataria este cea de-a doua incapere importanta din casa, avand in vedere ca aici gatesti si servesti masa cu cei dragi.

O bucatarie moderna nu este doar utilata cu aparate performante, ci se caracterizeaza printr-o asezare organizata in spatiu a pieselor de mobilier. Optimizarea spatiului este prima conditie pe care trebuie sa o ai in vedere atunci cand iti doresti sa concepi o bucatarie de acest gen. Tocmai de aceea, toate uneltele si aparatele de gatit sunt incorporate in mobilier si nu lasate la vedere, ca in situatia bucatariilor clasice. Din aceasta cauza, cea mai buna solutie este sa realizezi mobila la comanda, pentru a nu aglomera locul cu mobila multa sau prea mare.

La comanda, poti de asemenea sa-ti creezi piesele pentru bucatarie dupa bunul tau plac. Tu alegi culorile, modelul si felul in care le dispui in camera de gatit, pentru ca a te simti confortabil si pentru a savura cu pofta mancarurile preparate.

Related posts

Cum să alegi o comodă potrivită pentru televizorul tău

Adina Meyers

LEROY MERLIN demarează campania de reutilizare a brazilor de Crăciun

Adina Meyers

Actualizează-ți bucătăria cu mozaic de sticlă!

Adina Meyers