Pentru orice fel de casa o solutie foarte buna este cea a tiglelor ceramice, TONDACH România oferind o gama larga de tipuri pentru orice stil si buget.

Panta acoperisului, unghiul dintre planul acoperisului si planul orizontal, este o caracteristica determinanta pentru aspectul si masa intregii constructii, dar este importanta si din punctul de vedere al structurii acoperisului si a modalitatilor de protectie impotriva efectelor climaterice.In functie de panta, acoperisurile pot fi plate (panta mai mica de 5 grade), cu panta mica (sub 15 grade), medie (panta intre 15 si 45 de grade) si abrupte, atunci când panta este mai mare de 45 de grade. Acoperisurile cu panta medie si cu panta abrupta se mai numesc si acoperisuri inalte. Acestea prezinta de obicei doua straturi, intre ele fiind unul de aer, care asigura si o buna izolare termica (stiut fiind ca acesta prezinta caracteristici foarte bune de izolare).

Alegerea tipului de invelitoare se face in functie de panta acoperisului si stilul casei. De asemenea, este important daca este vorba de o constructie noua sau o renovare. In ultima situatie se poate merge pe acelasi tip de invelitoare si, eventual, inlocuindu-se doar elementele/partile defecte.

Oferim mai multe exemple privind tiglele ceramice TONDACH care ofera solutii functionale si estetice pentru majoritatea tipurilor de acoperisuri, inclusiv cele cu panta mica, precum si solutii economice.

Casa noua si eleganta. In acest caz si daca dispuneti de un buget mai generos, puteti opta pentru ­solzi natur, angobe culori sau glazuri: Clasic Sibiu sau Cedonia. Tigla solzi, montata in asezare simpla sau dubla, a ramas cunoscuta ca fiind „regina” acoperisurilor, aceasta solutie fiind adoptata de foarte multe ori in cazul caselor pretentioase si impunatoare, oferind posibilitati multiple in realizarea unui acoperis, indiferent de zona geografica.  Un acoperis cu suprafete curbe realizat cu acest tip de tigla incânta privirea, este o coroana pentru o cladire eleganta si cu pretentii. Este o solutie pentru casele clasice si pentru renovarea lor dar, in acelasi timp se poate folosi pentru orice stil de casa, inclusiv moderna sau rustica.

Buget mic. In cazul in care dispuneti de un buget mic si totusi doriti un acoperis ceramic, aveti la dispozitie tigla premium de dimensiuni mari, XXL, care prezinta nenumarate avantaje, intre care: pret extrem de competitiv pe metru patrat (se folosesc incepand doar de la 8,8 buc. de tigla pe mp), consum redus de material lemons pentru sarpanta, consum redus de manopera, manipulare rapida, usurinta in montaj, greutate redusa pe mp etc.

XXL-urile prezinta o geometrie foarte buna, o greutate mai scazuta pe metru patrat si, bineinteles, datorita dimensiunilor generoase, acopera o suprafata foarte mare de acoperis: Rumba (un model mediteranean inspirat din tigla de format mic Castel), Tango + (cel mai vândut produs TONDACH acum 4-5 ani), Bolero si Twist – un model inovator care a devenit intre timp cel mai vândut produs tip tigla de pe piata româneasca. Gama de culori pentru toate aceste tipuri este natur si ­angoba rosu, maro, antic si negru. 

Related posts

Somfy România: soluţiile de umbrire solară dinamică ar putea reduce cu până la 70% costurile de energie necesare pentru răcire și încălzire în clădiri

Adina Meyers

Cauti o administrare digitala si transparenta pentru blocul tau? Nexus Bloc este solutia dorita ! 

Adina Meyers

Automatizarea portilor, expresia confortului

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe