Ce este o casa fara acoperis? Orice, dar nu o casa. Nu putem locui sau lucra acolo, nu putem desfasura activitati decat expusi elementelor naturii: soare puternic, ploi, vant sau ninsoare. Deci de ce nu acordam acoperisului atentia cuvenita? Iata un obicei care ar trebui sa intre in reflexul proprietarilor de case din Romania. Atitudinea generala este cea de a repara si imbunatati partile vizibile si de a le neglija pe celelalte. Dar aceasta atitudine ajunge sa coste. Pentru a evita astfel de situatii, profesionistii le recomanda proprietarilor de locuinte ca pe langa investitia si efortul initial de a alege un acoperis de tigla metalica de calitate, precum cel de la Rodach, sa investeasca timp si atentie intretinerii acestuia, pentru a prelungi viata acoperisului.

 

Faimosul raport calitate– pret

Cat dai, atata face. Este o vorba care se aplica destul de mult, dar care nu acopera toate cerintele prelungirii vietii acoperisului. Pretul tiglei metalice este un bun indicator, dar nu singurul. Calitatea tiglei metalice si modul in care aceasta se transfera la calitatea si rezistenta intregului acoperis tin de specificatiile produsului (cat este de grea tigla metalica, cat este de groasa, pentru ce tip de panta este indicata), de nevoile casei si de conditiile meteo la care aceasta este expusa.

 

Garantia si alegerea tiglei metalice potrivite

Avem garantie pentru produsele de calitate, intr-adevar! Chiar in cazul materialelor de la Rodach aceasta poate ajunge si la 30 de ani. Pentru a ajunge la aceasta durata de viata, tigla metalica trebuie sa fie transportata in conditiile corespunzatoare, depozitata si montata in conditiile corecte de catre specialisti avizati. Odata indeplinite aceste conditii elementare pentru orice distribuitor de materiale de constructie, aveti garantia promisa de catre producator.

In unele cazuri, garantia oferita de producator este diferita de cea oferita de distribuitor. Aici trebuie sa intelegeti foarte bine specificatiile produsului si specificatiile serviciilor de transport si montaj. Alegeti produsul cel mai indicat pentru conditiile meteo la care este expus acoperisul in zona in care locuiti, si montatorul care lucreaza cu aceste materiale si care respecta cerintele din garantie.

 

Fenomene meteo

Cu toate acestea, garantia se pastreaza si prin grija proprietarului. Tineti cont de faptul ca in ultimii ani, fenomenele meteo atipice si de o intensitate mare au devenit din ce in ce mai frecvente. Tigla metalica de calitate rezista acestor intemperii, mai ales in situatia montarii profesioniste. Dar o verificare dupa aceste episoade meteo este indicata pentru a va asigura de pastrarea integritatii acoperisului. Faceti aceasta verificare cu personal autorizat, de preferinta cei care au montat tigla in prima faza. Acest gest nu pune la indoiala calitatea tiglei metalice alese, ci ii asigura rezistenta in timp. Astfel, pastrati garantia si nu aveti nici surprize neplacute.

 

Elemente montate pe acoperis

Panouri solare, boilere, ferestre de mansarda, antene sau orice altceva v-ati mai gandi sa montati pe acoperis va afecta integritatea acestuia. Daca le adaugati dupa montarea acoperisului, va recomandam sa discutati cu furnizorul si montatorul de tigla metalica de la care aveti garantia, pentru a va asigura ca aceasta nu va fi afectata de noile lucrari. In Romania se construieste in stil frenetic. Nu doar la nivel de comunitate, ci si la nivel individual. Dorim constant sa imbunatatim aspectul si confortul locuintei, uneori fara a tine cont de modul in care aceste aditii afecteaza restul constructiei. 

Related posts

Cum să păstrezi căldura în locuinţă

Adina Meyers

Cum poți verifica dacă pavajul a fost corect montat

Adina Meyers

5 greseli pe care le facem atunci cand construim o casa

Adina Meyers