Image default
Amenajari Exterioare

Decor cu aer provensal

Gradina, terasa sau chiar un mic balcon se poate transforma intr-o oaza de relaxare si de refugiu in anotimpul cald. Iata un exemplu de amenajare a unui balcon care face deliciul oricarei dimineti de vara.

Acest balcon face parte dintr-o vila care se desfasoara pe trei nivele, situata intr-un cartier din Bucuresti. Locuinta, in stil art deco, a fost supusa unui proces de restructurare in urma cu cativa ani. Proprietarul, un roman de origine franceza, a vrut sa pastreze aerul autentic al acesteia, prin urmare nu a recurs la modificari esentiale.

Influentat de locurile natale, amenajarea balconului poarta amprenta stilului provensal. Scenografia acestui spatiu sugereaza un mic dejun romantic in doi. Decorul are la baza combinatia ratan – fier forjat, care ii ofera spatiului un aer romantic. La acesta contribuie si pernutele decorative cu imprimeu floral. Elementele decorative provin din diversele calatorii ale proprietarului.

Accentele de culoare (galben, mov), introduse prin vesela si preparatele dulci de pe masa, aduc un plus de vitalitate amenajarii. Atmosfera este animata si cu ajutorul florilor, care sporesc nota romantica a decorului.

Articole similare

În Paris, oricine poate crea grădini urbane

casamea.ro

Este sezonul grătarelor!

casamea.ro

Cum sa ai o baie bine organizata

casamea.ro

Lasă un comentariu

five × one =