Home

Akzo Nobel Coatings Romania isi consolideaza pozitia pe sectorul de vopsele premium

Compania Akzo Nobel Coatings isi centreaza strategia de dezvoltare pentru 2010 pe sectorul de vopsele premium. “Este o nisa care ne defineste foarte bine, avand in vedere tipul si calitatea produselor noastre”, declara Marius Pintea director general Akzo Nobel. Aceasta configurare a permis companiei o dezvoltare a business-ului pe un sector stabil. “Daca aceasta strategie de pozitionare ne-a adus o crestere a business-ului cu 10 procente in 2009 fata de 2008, in acest an foarte complicat mizam pe o stabilizare a afacerii la nivelul anului trecut. Pe aceasta nisa a produselor premium estimam ca am atins o cota de piata de aproximativ 20%, procentul total al acestor tipuri de produse din totalul pietei de vopsea fiind de 10-15%”, adauga Marius Pintea.

In 2009 Akzo Nobel a vandut peste 1.000.000 de litri de vopsele lavabile si lacuri, iar prima parte a acestui an cantitatea vanduta a fost de peste 300.000 de mii de litri. Compania Akzo Nobel Coatings comercializeaza vopsele lavabile cu nuante gata preparate (ready mix), produse pentru tratarea lemnului si a metalului.

“In prezent Romania este tara din blocul estic in care se consuma cea mai putina vopsea colorata. Din pacate obiceiul de consum a ramas la nivelul perioadei de dinainte de Revolutie, cand albul era predominant in amenajarea locuintelor. Impotriva momentului economic dificil, trendul pietei se duce catre culoare si calitate. Am observat o noua tendinta, inclusiv la companiile care detin cote mari din in zona main stream de a promova produse premium. Acest lucru este foarte important pentru ca asa oamenii vor incepe sa inteleaga ca folosirea unei vopsele ieftine poate ajunge sa coste in timp mai mult, deoarece dupa cateva luni de la aplicare sunt sanse mari sa se deterioreze”, apreciaza Marius Pintea.

Cele mai importante branduri ale Akzo Nobel in Romania sunt Dulux – vopsele lavabile, Sadolin – lacuri pentru tratarea lemnului si Hammerite – vopsea pentru metal. Ponderea categoriilor de produse se imparte egal intre vopsele si lacuri. Pentru pastrarea nivelului calitativ toate produsele Akzo Nobel se importa din Marea Britanie, Polonia si Ungaria. Akzo Nobel este cel mai mare producator de vopsea la nivel mondial. Akzo Nobel Coatings Romania a fost infiintata in anul 2007, avand in prezent peste 40 de angajati la nivel national.

 

Articole similare

Häfele România aduce inovație și inspirație la cel mai important Târg Internațional din domeniu, BIFE-SIM 2017

comunicat de presa

Peretele de interes dintr-o cameră

casamea.ro

Casa inteligenta: confort, control si securitate

casamea.ro

Lasă un comentariu

13 − nine =