Tavanele casetate reprezintă o soluție foarte practică și estetică de amenajare a spațiilor. Ele reprezintă o soluție tehnică pentru modernizarea unui spațiu.

Tavanele false, denumire întâlnită frecvent în limbajul uzual, sunt montate pe un sistem de profile metalice și aduc un plus estetic major, având totodată o mulțime de beneficii funcționale pentru orice încăpere în care se regăsesc.

Ele pot fi fabricate din fibră minerală, gips carton, vată minerală bazaltică sau metal, fiecare având proprietăți specifice în funcție de materialul din care sunt fabricate. Tavanele casetate vin în diferite variante de culori, dimensiuni și modele. Cu ajutorul lor se poate personaliza designul unei încăperi.

Montajul

Tavanele casetate pot fi utilizate în locuințe, dar se folosesc, mai ales, în clădiri de birouri, spații comerciale, clinici, spitale, școli și cinematografe. Rolul principal al tavanelor casetate este estetic, deoarece ele „ascund” de ochii privitorilor diverse tipuri de instalații electrice, tavane nefinisate, grinzi, tubulaturi de ventilații și sprinklere.

Tavanele casetate, care pot fi albe sau colorate, netede sau cu diverse modele și perforații, se montează destul de ușor, pe o structură metalică aparentă sau ascunsă. În procesul de montare se folosesc accesorii speciale pentru tavanele casetate, cum ar fi tiranții cu buclă, piesele de prelungire pentru tiranți, piesele de agățare pentru profile, profilele de rigidizare și profilele secundare. După montare, unele tavane casetate pot fi acoperite cu vopsea lavabilă.

Beneficii

Tavanele casetate au o multitudine de beneficii pentru un spațiu precum:

– contribuie la izolarea termică
– reduc ecoul și dau un aspect modern încăperilor
-maschează detaliilor inestetice ale plafonului
– rezistență crescută la umezeală, nu dezvoltă bacterii sau mucegaiuri
– crearea unui aspect curat
– reflecta lumina
– reglarea proporțiilor unui spațiu
– crearea unui design personalizat
– costurile sunt accesibile pentru toate buzunarele

Related posts

Casă de la 1840, restaurată modern

Adina Meyers

6 tendinte preferate de designerii de interior pentru 2020, dar si pentru anii urmatori

Adina Meyers

Amenajare în stil toscan

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe