Home

Avantajele pereţilor mobili în amenajarea birourilor

Conceptul de pereţi mobili a apărut din dorinţa de a modifica rapid spaţiile de lucru şi de a configura spaţii ample, în aşa fel încât să permită folosirea ocazională şi eficientă, ţinând cont totodată de menţinerea liniei estetice moderne şi în tendinţe cu viziunile noi în materie de amenajări interioare.

Pereţii mobili asigură şi avantajul principal al libertăţii de folosire a spaţiului, ei putând fi foarte uşor demontaţi şi relocaţi, pentru ca ulterior să fie din nou instalaţi rapid. Astfel, este posibilă o configurare foarte bună a spaţiului.

Pereţi mobili – avantaje de compartimentare

Sistemul cu pereţi glisanţi poate fi întâlnit cel mai des în sediile de birouri open-space în care, din nevoia de a crea mai multe spaţii de lucru pentru activităţi diferite, s-a apelat la sistemul acesta de pereţi mobili, care ajută la configuraţia inteligentă şi rapidă a tuturor spaţiilor. Camerele de dimensiuni mari pot să fie acum separate în două spaţii diferite, care pot fi folosite în funcţie de nevoile specifice ale firmei.

În amenajări interioare rezidenţiale, de asemenea, a început să fie tot mai des utilizată această tehnologie, care permite păstrarea spaţiului amplu, dar şi separarea sa în zone diferite în ceea ce priveşte modul de utilizare. Sunt izolate, astfel, cele două camere din casă care au fost create atât la nivel vizual, cât şi fonic şi se păstrează o atmosferă intimă, relaxată şi foarte elegantă, dar şi cu aspectul funcţional necesar.

Pereţi pliabili – cea mai bună soluţie pentru magazine

Utilizarea de pereţi pliabili în centrele comerciale se dovedeşte cea mai bună soluţie pentru a delimita cabinele de probă. Astfel, nu este necesar să fie construite spaţii speciale pentru cabinele de probă şi costurile se reduc cu mult.

Tot în centrele comerciale pot fi folosiţi pereţi mobili pentru a delimita birourile de zona cu produse, pentru a delimita băile de restul magazinului sau pentru a stabili clar zona în care se află camerele de securitate. Pereţii mobili pot fi dotaţi inclusiv cu uşi.

Barurile se pretează şi ele la compartimentări de genul acesta, pentru că pereţii mobili au o mare flexibilitate şi variabilitate în ceea ce priveşte materialele; ei pot fi făcuţi din pal, lemn sau sticlă şi, în funcţie de grosime, poate fi realizată şi o barieră acustică potrivită necesităţilor de utilizare a fiecărui spaţiu existent.

Office Nova Concept oferă cei mai buni pereţi mobili

Office Nova Concept oferă cele mai bune soluţii de compartimentare de la branduri cunoscute şi apreciate. Spre exemplu, pereţii mobili Sonico de la Espero sunt făcuţi din panouri sandwich individuale, care sunt suspendate şi se mişcă în lungul unei şine amplasate pe tavan, astfel încât, prin inter-blocare, se va forma un perete. Panourile sunt fixate pe un cadru confecţionat din aluminiu autoportant, armat cu oţel.

Panourile pot să fie montate uşor şi foarte silenţios pe cadrul din aluminiu prin utilizarea sistemului patentat Espero Quick, care permite extinderea şi retragerea garniturilor cu o singură mişcare la 180 de grade a manetei speciale pentru operare.

Panourile telescopice, care au rolul de a închide peretele, sunt fixate printr-o poziţie menită să completeze etanşarea acustică. Fiecare panou se poate instala în conformitate cu indicaţiile oferite de client, astfel încât finisajele utilizate pentru designul interior să se aplice corespunzător. Pot fi utilizate melamină de foarte bună calitate, printuri digitale, vinil, oglinzi, vopsea, foi de oţel sau plăci acustice, în funcţie de nevoile specifice ale proiectului.

 

Related posts

Cum realizezi modele pe materialele textile cu ajutorul fructelor si legumelor

Adina Meyers

Minivacanţa de Sfânta Maria 2020: Românii plătesc până la 200 lei pe noapte pentru cazare

Adina Meyers

Probleme cu sigilarea rosturilor dificile? Foloseste un chit performant!

Adina Meyers