Practic

Ai un dormitor mic? Iata cateva idei de amenajare a spatiilor de depozitare

Atunci cand locuim la bloc spatiul limitat pe care il avem la dispozitie poate reprezenta o problema deloc de neglijat, mai ales atunci cand ne sunt necesare mai multe zone de depozitare. Printre cele mai mici incaperi ale unui apartament se numara dormitorul, asupra sa urmand sa ne indreptam atentia in randurile urmatoare.

Nu sunt deloc putine provocarile pe care le intampinam atunci cand ne propunem sa amenajam mai multe spatii de depozitare in dormitor, lucru care se datoreaza dimensiunilor destul de reduse pe care le are. Nu este insa totul pierdut, existand cateva solutii la care sa apelam si sa ne bucuram de succes.

Un prim sfat pe care ti-l dam este sa alegi mereu o mobila inteligenta din punct de vedere al spatiilor de depozitare puse la dispozitie. Obiectele de mobilier multifunctionale sunt si ele de preferat aici pentru ca ne ajuta sa mai economisim din spatiul care si-asa este limitat. E bine de stiut ca avem la dispozitie paturi cu cutii de depozitare pentru asternuturi, paturi, perne si alte lucruri de care avem nevoie. Asta este valabil si in ceea ce priveste noptierele, care pot fi destul de generoase atunci cand vine vorba de spatiile de depozitare.

In ceea ce priveste sifonierul, este recomandat sa profiti din plin de spatiul pe care il ai la dispozitie in inaltime. Alege asadar un sifonier inalt, care sa iti permita sa depozitezi cat mai multe haine. Chiar ai de unde alege, oferta fiind una destul de generoasa in cadrul multor magazine din Romania.

Un alt mod prin care poti profita de spatiul disponibil pe verticala este prin intermediul rafturilor. Acestea nu doar ca vor fi niste excelente spatii de depozitare, dar cu putina imaginatie vor fi si niste elemente de decor foarte placute ochiului.

Daca dormitorul este intr-adevar unul mic, atunci trebuie sa stii ca fiecare centimetru conteaza, asadar indreapta-ti atentia catre spatiile „moarte”, adica acelea care in momentul de fata nu au nici un rol functional. Cel mai bun exemplu pe care il putem da aici este usa, care cu ajutorul unui cuier poate deveni un excelent spatiu de depozitare.

 

Related posts

Cum sa iti creezi propriul colt de rai la tine acasa

Adina Meyers

Descopera gama remarcabila de accesorii baie inspre satisfactia continua a clientilor BATERII-LUX.ro

Adina Meyers

Camere auto DVR, confort și securitate: motive pentru achiziționare

Adina Meyers