Amenajare dormitor Practic

Stilul scandinav in amenajarea dormitorului

Din Suedia, Norvegia, Danemarca sau Finlanda vin idei de design demne de respect, adunate in ceea ce se numeste minimalismul si functionalismul stilului scandinav. Pragmatic, simplu si servind scopului de baza, stilul scandinav in amenajarea locuintei este inconfundabil.  
 
Scandinavii nu aglomereaza inutil spatiul prin mobila masiva si fastuoasa sau prin accesorii care mai rau incurca decat descurca. Ei isi amenajeaza casa fiind ordonati in gandire: piese de mobilier si accesorii simple, cu gust, culori folosite inteligent, pentru a crea senzatii realiste de spatiu s.a.m.d.
 
Bucataria in stilul scandinav este deseori complet alba, fara corpuri suspendate, cu mici elemente artistice.  Holul are o scara servind si ca suport de haine. In living apar, totusi,  variatiuni care nu sunt calculate “la rece”.  
 
Insa dormitorul scandinav capata o particularitate de mare stil. Aici, elementul central este patul. Dar pentru a nu limita dormitorul la pat, si pentru a-l pastra in zona de perceptie a unui spatiu unde noaptea devine locul plin de pace si tihna, sunt prezente aceste distinctii cromatice:  
 
– Culori in nuante tari, alternante – creeaza un anumit gen de fragmentare a spatiului care confera o supra-spatialitate, o impingere a limitelor in profunzime;
– Iluzii optice pentru optimizarea spatiilor din locuintele mici si medii, prin pete de culoare care imprima ritm spatiului si marcheaza functiunea unei parti;
– Marcarea intregului perete, ajungand perete-contrast, poate avea un efect asemanator accesoriilor suplimentare din incapere – astfel obtii mai mult loc.   
 
Intorcandu-ne la pat, stim ca acesta trebuie sa creeze o atmosfera primitoare. New Star Bed, noul model de pat TED de la Green Future este gandit si produs tocmai in acest scop! Gandit in stil scandinav este si ambalajul: compact si usor de manevrat (asamblat in 2 cutii), transportul devine ieftin si usor. 
 
Pachetul pe care il oferim contine:  
–  Cadru-baza din lemn (usor si solid);
– Doua somiere pliabile (rame lamelare: simple si functionale);
– Saltea de baza cu arcuri Bonell;
– Saltea principala cu arcuri impachetate  
– Top saltea (minimalist, eficient); 
– Tablie pat;  
– Husa detasabila.  
 
Cele doua saltele cu arcuri Bonell si cu arcuri impachetate asigura o pozitie confortabila si corecta in timpul somnului. Topul de saltea protejeaza salteaua si ii asigura o durata mai mare de viata, iar tablia patului il certifica modelul scandinav.  
 
Realizat din 4 tipuri diferite de material, patul New Star reprezinta o alegere scandinava cand vine vorba de stilul inteligent. 

Related posts

Cum să ai o casă înmiresmată în fiecare zi!

Adina Meyers

Ești în căutarea unui administrator profesionist pentru imobilul tău? 

Adina Meyers

Cum amenajezi camera copilului

Adina Meyers