Tuturor ne place sa avem o locuinta diferita de cea a prietenilor nostri, iar acest lucru ne face sa ne punem destul de mult amprenta in amenajarea sa. Totusi, nu trebuie sa amenajezi complet locuinta pentru a-i oferi un plus de personalitate, iar asta pentru ca poti face foarte usor acest lucru cu ajutorul accesoriilor. Stii si tu foarte bine faptul ca lucrurile mici sunt cele care vor face intotdeauna diferenta, iar atunci cand vine vorba de locuinta noastra putem spune ca intr-adevar avem de unde alege.

Primul lucru pe care il poti face este sa schimbi covoarele din casa cu unele care sa reflecte stilul tau de viata. Da, acest lucru poate fi o adevarata provocare, dar cu putina atentie si documentare o sa vezi ca nu este deloc greu. Atunci cand vine vorba de alegerea covorului potrivit, atentia ta trebuie sa se indrepte in special catre alegerea formei, materialului si texturii pe care vrem sa il aiba. Ele difera nu doar in functie de preferintele noastre, ci si de la o incapere la alta, fiecare avand un anumit tipar dupa care e bine sa ne orientam. Documenteaza-te asadar temeinic inainte de a scoate banii din buzunar.

Masutele asezate strategic in fiecare incapere, care vor avea un anumit stil, te vor ajuta de asemenea sa oferi un plus de personalitate locuintei tale. Fie ca vorbim de niste masute de cafea sau unele pe care vom tine anumite lucruri, tu trebuie sa te asiguri ca acestea se vor afla in armonie cu restul obiectelor de mobilier. Modul de alegere si amplasare a electronicelor ne poate ajuta, de asemenea, in obtinerea unei anumite atmosfera in apartament. De exemplu, daca ai un televizor LED, atunci poti sa te folosesti de un suport pentru montarea televizorului pe perete, astfel incat sa economisesti spatiu, dar si sa oferi un aspect nou camerei.

In cazul in care suntem amatori de filme si seriale, precum si de muzica, prezenta in sufrageria ta (ori in dormitor) a unui sistem home cinema de calitate trebuie sa reprezinte de asemenea un deziderat. Acesta poate sa ne ajute sa oferim un strop de personalitate incaperii, mai ales daca stim cum sa amplasam boxele in raport cu televizorul si celelalte obiecte de mobilier.

Pe langa toate cele discutate mai sus merita sa trecem in revista si corpurile de iluminat, iar asta pentru ca ele intr-adevar pot sa faca diferenta atunci cand vine forma de amenajarea cu gust a locuintei noastre. Alegerea luminii potrivite pentru fiecare incapere (de exemplu lumina calda pentru dormitor si sufragerie, respectiv lumina rece pentru hol si baie) este foarte importanta.

Pe langa rolul functional pe care il au corpurile de iluminat, acestea au si un foarte puternic rol estetic, ajutandu-ne sa ne punem si mai mult amprenta asupra stilului in care este amenajata incaperea. Lampile de podea, veiozele, lustrele si candelabrele sunt binevenite in orice casa, asadar nu ezita sa te folosesti la maxim de ele.

Related posts

Decoratiunile din cupru si nuantele de portocaliu sunt vedetele acestui sezon

Adina Meyers

Sfatul designerului: Cum integrezi o piesă vintage într-o amenajare modernă?

Adina Meyers

Cum alegeti culorile casei

Adina Meyers