Image default
Amenajari apartamente

Apartament cu note masculine

O amenajare cu influenţe loft-industriale şi elemente originale, ce respectă stilul interbelic al zonei şi al clădirii. Spaţiul utilizat în mod optim beneficiază de o imagine finală plăcută, modernă şi confortabilă.

Apartamentul, care şi-a schimbat proprietarul în anul 2016, este situat într-un bloc interbelic din zona Dorobanţi, ce respiră aerul specific acestei perioade arhitecturale.

Proprietarul este un tânăr burlac, cu înclinaţii tehnice şi idei originale, care lucrează în domeniul marketingului. Compartimentarea eficientă – toate încăperile pot fi accesate din holul central –, dimensiunile generoase ale celor două camere şi înălţimea mare a spaţiilor l-au determinat să facă această alegere.

Fiind vorba despre un imobil vechi, acesta a necesitat o renovare completă. În momentul în care a ajuns într-un impas, nemaiştiind cum să continue amenajarea şi speriat că nu va reuşi să o finalizeze, beneficiarul a apelat la biroul de arhitectură Miso Architects.

Amenajarea a pornit de la stilul arhitectural al blocului şi de la discuţiile cu proprietarul, a cărui implicare a fost semnificativă, căci a comunicat foarte bine cu arhitecţii şi a fost prezent în momentele-cheie pe şantier.

Finisajele au fost parţial restaurate – mai exact, parchetul original a fost păstrat şi raşchetat, iar cărămida din bucătărie a fost curăţată şi vopsită în alb. În holul de la intrare şi în living a fost aplicată cărămidă aparentă, ce completează atmosfera originală a apartamentului. În zona de hol şi baie s-a folosit gresie care imită betonul aparent, într-o nuanţă de gri mătuit.

Decorul este o combinaţie între stilul loft şi cel industrial, având elemente şi influenţe din ambele, într-un cadru modern şi original.

Livingul, încăperea cea mai mare a locuinţei, beneficiază de un spaţiu amplu, plăcut şi luminos. Doi pereţi, amplasaţi faţă în faţă, au primit ca finisaj cărămidă aparentă, asigurând un fundal ideal pentru piesele de mobilier.

Biblioteca în stil industrial este realizată pe comandă din ţevi metalice, cu rafturi din lemn şi spaţiu de depozitare închis. Canapeaua Chesterfield, din piele verde închis, este o piesă care conferă decorului un aer elegant.

Cea mai mare provocare a reprezentat-o amenajarea bucătăriei, ce dispunea de o suprafaţă de numai 7 metri pătraţi. Pentru o mobilare eficientă a spaţiului, arhitecţii au recurs la zidirea unei uşi către scara interioară a blocului, câştigând astfel mai mult loc. Din punct de vedere cromatic, specialiştii au combinat textura lemnului natur cu două nuanţe de gri şi cu albul mobilierului. Pereţii din vecinătatea plitei şi a chiuvetei au fost trataţi cu vopsea specială de la Benjamin Moore, care este foarte uşor de întreţinut.

În dormitor întâlnim din nou cărămida aparentă şi lamelele din lemn, de data aceasta pe un perete ce înglobează tăblia patului tapiţat, totul frumos pus în valoare de două suspensii cu lumină direcţionată deasupra noptierelor.

Dressingul se extinde pe întreg peretele cu uşa, intrarea în cameră realizându-se practic prin dulap; astfel, s-a obţinut o utilizare optimă a zonei de depozitare, oglinzile aplicate în zona mediană având rilul de a mări vizual spaţiul şi de a amplifica lumina din încăpere.

Material realizat cu sprijinul Miso Architects,

tel.: 0728.147.377, 0745.048.414,

e-mail: [email protected],

site: www.misoarchitects.ro

Foto: Miso Architects

Articole similare

Cum integram in amenajare butucii de lemn folositi la semineu

casamea.ro

Advertorial: 8 moduri de a-ti decora casa cu obiecte de iluminat

casamea.ro

Reamenajeaza-ti casa in noul sezon cu pachetul KUMA All for You

comunicat de presa

Lasă un comentariu

five × 5 =