Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Covoarele folclorice – o modalitate de a te bucura de o atmosferă orientală chiar la tine acasă

Covorul este unul dintre cele mai importante elemente decorative dintr-o locuință. Alegerea potrivită a sa poate să ofere un plus de personalitate încăperii în care se află, dând astfel și celorlalte obiecte un plus de vizibilitate.

Pe piață întâlnim nenumărate modele de covoare, de diferite forme, mărimi, culori sau compoziție. Așa că nu avem nicio scuză în a nu găsi ceea ce ni se potrivește stilului nostru, dar și casei în care locuim. În rândurile următoare ne vom referi la covoarele de inspirație folclorică.

În ultima vreme stilul folcloric, oriental nu se mai întâlnește doar pe podiumurile de modă, ci îl putem regăsi și în propunerile celor care se ocupă cu designul de interior. Acest tip de covor se pretează oricărui tip de amenajare, fie că este unul clasic sau industrial.

Atunci când achiziționezi un astfel de covor trebuie să ții cont, chiar mai mult decât în cazul celorlalte modele mai simple, de suprafața din cameră pe care o va ocupa. Un covor prea mare va da impresia de cameră mică. În cazul în care optăm pentru unul mai mic trebuie să fim atenți să îl punem în evidență cu ajutorul mobilei și al celorlalte accesorii decorative.

În legătură cu întreținerea unui astfel de covor lucrurile stau diferit, în funcție de materialele din care este confecționat. Astfel,  fie că sunt din materiale naturale, – lână, bumbac- sau sintetice- poliester sau polipropilenă- fiecare are avantaje sale . Lâna se autocurață datorită conținutului  său de lanolină și este deosebit de rezistentă. Cele din poliester și bumbac sunt extrem de ușor de întreținut întrucât pot fi spălate la mașină. 

În ceea ce privește aspectul culorilor, există variante de covoare cu motive folclorice în combinații de nuanțe puternice de roșu, oranj și albastru sau nuanțe pale de bej și gri cu fine accente de culoare.

Dumneavoastră decideți ce se potrivește mai bine interiorului căminului în care locuiți și care este modelul de covor „fermecatˮ pe care să îl alegeți. 

Iată câteva modele:

Sursă foto: http://www.bonami.ro

 

Related posts

Cum să alegi mobilierul pentru dormitor pentru a rezolva problema spațiului de depozitare

Adina Meyers

Un sentiment de independenta

Adina Meyers

Tigaia grill – un ajutor de nadejde in bucatarie

Adina Meyers