Dupa cum stii foarte bine, modul in care este iluminata locuinta noastra isi pune semnificativ amprenta asupra starii noastre. Cu ajutorul unei corecte iluminari, fie ea chiar si artificiala, putem sa ii oferim casei noastre un aer aparte, un plus de personalitate si caldura. Practic ne vom simti foarte bine si abia o sa asteptam sa ne intoarcem acasa dupa o zi obositoare si plina de activitati la locul nostru de munca.

Chiar daca e de preferat sa ne folosim de lumina naturala oferita de soare, care este cea mai recomandata, sunt situatii in care acest lucru nu este posibil, asadar singura optiune ramasa la dispozitie este reprezentata de apelarea la corpurile de iluminat. Daca stim cum sa le alegem in mod corect, atunci cu siguranta vom obtine o casa care sa arate impecabil si care sa aiba un plus de personalitate.

In alegerea corecta a corpurilor de iluminat tu va trebui sa tii cont de specificul fiecarei incaperi in parte. Asta pentru ca rolul fiecarei camere este unul diferit, iar fiecare tip de lumina ne ofera o anumita stare care ne poate sau nu ajuta in activitatile pe care le desfasuram.

Incepem cu dormitorul, iar asta pentru ca acest loc este destinat relaxarii noastre si reincarcarii bateriilor pentru o noua zi. Aici va trebui sa iei in considerare faptul ca locul in care este amplasata lumina va avea un anumit impact asupra stilului de viata pe care tu il ai. De exemplu, daca dormitorul este locul tau preferat pentru citit, atunci lumina care sa vina direct din tavan nu este de preferat, ci cel mai bine iti indrepti atentia catre o lampa pe care o vei amplasa pe noptiera. Ea va oferi suficient de multa lumina pentru ca tu sa poti citi in liniste si fara a-ti obosi ochii. In cazul in care vrei ca toate zonele dormitorului sa fie luminate in mod egal, atunci cel mai bine este sa amplasezi corpurile de iluminat in centrul camerei si cat mai sus de tavan. De asemenea, aici lumina va trebui sa fie una calda, nicidecum rece.

O buna parte dintre regulile care se aplica dormitorului vor fi valabile si in ceea ce priveste sufrageria. Aici insa, daca ne place sa ne uitam mult la televizor, la filme sau la serialele noastre preferate, atunci e bine sa avem in vedere prezenta unui obiect de iluminat amplasat in spatele locului in care vom sta noi. In acest fel ne vom proteja ochii, iar acestia nu vor obosi atat de repede. De precizat ca si aici lumina emisa de bec trebuie sa fie una calda.

Daca vorbim de o incapere in care trebuie sa fim productivi, ca de exemplu biroul, atunci aici trebuie sa ne asiguram ca avem o lumina puternica din belsug. In cazul unui birou lumina emisa de bec trebuie sa fie rece, deoarece ea ne stimuleaza productivitatea si concentrarea. Problema acestor tipuri de becuri cu lumina rece este ca, dupa un timp indelungat de stat in „bataia” lor incepe sa apara un anumit nivel de disconfort. Cum rezolvi aceasta problema? Prezenta unor lampi cu lumina calda se poate dovedi de ajutor.

 

 

Related posts

Cum alegi patul potrivit pentru dormitorul tău?

Adina Meyers

Tu dupa ce criterii iti alegi electrocasnicele pentru bucatarie? Stii la ce trebuie sa fii atent?

Adina Meyers

Oaza de liniste langa Transfagarasan

Adina Meyers