La fel cum iluminarea și hardware-ul de calitate sunt uneori denumite elementul de accesorizare al unei camere, perdelele sunt ca blazerul perfect care completează o ținută.
Fără perdele, o cameră se poate simți nefinisată. Și pe lângă beneficiile lor decorative, perdelele și draperiile oferă, de asemenea, o serie de beneficii practice. Folosind lungimea potrivită și tehnicile de montare adecvate, tratamentele pentru ferestre pot oferi intimitate.Pot încadra o vedere demnă (și pot ascunde o vedere dezamăgitoare). Pot difuza lumina exterioară, pot oferi izolație. Și vă pot proteja decorul preferat de soare.
Acestea fiind spuse, o cameră bine proiectată merită mai mult decât un simplu set de jaluzele din plastic. Când vine vorba de perdele, personalizarea este esențială. La fel cum un blazer personalizat profesional face diferența într-o ținută. Există câteva sfaturi de bază pe care trebuie să le cunoașteți înainte de a monta perdele în casa dvs. Cu toate acestea, fiecare fereastră este diferită și toate necesită o atenție specifică.
Lăsați lumina să intre
Cu excepția cazului în care vorbim despre un dormitor, probabil că nu aveți nevoie de perdele opace. În schimb, alegeți țesături transparente care lasă lumina să intre. Și să creeze un aspect natural, ușor.
Inul pur este un material excelent pentru a obține acest aspect. Pe de altă parte, țesăturile mai grele, precum catifeaua, sunt o opțiune mai bună pentru confidențialitate. Deci combinați-le pe cele două într-un efect stratificat. Pentru a lăsa ambele opțiuni deschise în spațiul dvs. Draperiile mai grele pot ajuta, de asemenea, la izolarea în climă mai rece sau clădiri mai vechi.
Separați panourile
Cum faceți față mai multor ferestre răspândite pe un perete mare? Încercați să extindeți o tijă de perdea extra-largă de la perete la perete. Agățați mai multe panouri peste tijă pentru a crea un efect de repetare și măsurați lungimea totală pentru a vă asigura că fiecare panou poate acoperi o fereastră întreagă. Când este întuneric afară și luminile sunt aprinse în casa dvs., veți dori să aveți opțiunea de a vă trage perdelele complet închise, pentru a vă asigura confidențialitatea.
Încercați jaluzele romane
Jaluzele romane sunt soluția perfectă atunci când perdelele din podea până în tavan nu sunt o opțiune. Dacă ferestrele sunt deasupra chiuvetei de bucătărie, deasupra unui blat sau cadă de baie sau în spatele unui calorifer, nu este practic să extindeți perdelele pe podea. Dar jaluzeaua romană este o piesă elegantă de decor care vă poate îmbunătăți instantaneu spațiul. Jaluzele romane relaxate oferă rezultate șic, atemporal, pentru a lega designul camerei.
Potriviți-vă perdelele cu pereții
La capătul opus al spectrului față de perdelele cu model. Designerii minimalisti se vor bucura de perdelele de aceeași culoare cu pereții. Alegând materiale pentru perdele care se potrivesc cu nuanța camerei dvs., acestea se vor îmbina cu decorul într-un stil fără efort, infailibil. Tija de perdea poate fi proiectată cu un suport exterior în jurul cadrului ferestrei pentru a lăsa să intre mai multă lumină și a face fereastra să pară mai mare. Respectați regula de bază a designului clasic: agățați perdelele cât mai sus și mai larg posibil, pentru a face ferestrele să pară mai mari.
Folosiți perdelele ca pereți
Gândiți-vă dincolo de ferestrele exterioare, atunci când vă gândiți la perdele. Perdelele dvs. de fereastră pot servi și ca separatoare inteligente de spațiu: utilizați perdele pentru a separa două camere sau pentru a defini zone separate într-un studio. Dacă nu sunteți un fan al vederii dincolo de ramele ferestrelor, puteți, de asemenea, să creați un perete cortină peste ferestrele exterioare (care se extind de-a lungul întregului perete) pentru un design șic, care să permită accesul luminii naturale.
Mergeți pe rustic
Dacă intenționați să atârnați jaluzele sub perdele, optați pentru materiale naturale. Acest stil boem se împerechează bine cu materiale albe strălucitoare, precum perdelele transparente. Jaluzele naturale arată excelent, montate în interiorul unui cadru de fereastră – spre deosebire de jaluzelele romane, care sunt, de obicei, cel mai bine concepute cu un suport exterior.