Mirosul din bucătărie poate ți dea multe bătăi de cap. Nu este întotdeauna ușor depistezi sursa acestuia. În continuare îți vom prezenta 4 moduri în care poți combate mirosurile neplăcute din bucătărie. Pentru a te bucura, astfel, de un ambient plăcut în toată casa.

1. Curata constant cosul de gunoi

Uneori sursa mirosului urât nu este sacul de gunoi cu gunoiul propriu-zis ci coșul de gunoi. Pentru a înlătură mirosul neplăcut diluează puțin bicarcbonat de sodiu în apă și curăță temeinic recipientul. Iar apoi folosește un dezinfectant pentru a înlătură bacteriile. Un alt truc este folosești pui un strat de zeolit pe fundul coșului de gunoi. Acesta are capacitatea de a absorbi lichidele și mirosurile neplăcute. În plus, la vărsarea gunoiului din coș, mizeria nu se va mai prinde pe fundul acestuia.

2. Inlatura mirosul din frigider cu ajutorul bicarbonatului de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este atât de polivalent încât nu este de mirare este cel mai bun prieten al oricărei gospodării. Pentru a scapă de mirosul de mâncare de fiecare dată când deschizi ușa frigiderului, trebuie doar pui 2-3 linguri de bicarbonat de sodiu pe o farfurie mică. Sau în orice recipient fără capac, pui recipientul cu bicarbonat într-un colțișor în frigider și gata!

3. Curata masina de spalat vase cel putin o data pe luna

Mașina de spălat vase este una dintre cele mai apreciate electrocasnice. Atât de către femei cât și de către bărbați! Cu toate acestea, folosirea greșită a acesteia poate înmagazina numeroase mirosuri. Din cauza resturilor de mâncare care se pot lipi în diverse locuri.

Pentru o igienă corectă ai de ținut cont de două lucruri: clătește vasele murdare înainte de a le baga în mașină de spălat și curăță o dată pe lună interiorul mașinii de spălat. Folosește soluții speciale pentru aceasta. Acești doi pași simpli îi vor asigura aparatului o viață mai lunga și lipsita de mirosuri neplăcute.

4. Improspateaza mirosul din cuptorul cu microunde

Folosim cuptorul cu microunde pentru a încălzi…orice. Acest lucru nu înseamnă decât faptul circulă extrem de multe mirosuri într-un spațiu restrâns. Pentru a împrospăta mirosul cuptorului cu microunde ai nevoie de un vas potrivit acestuia umplut pe jumătate cu apă, la care se adaugă o lămâie stoarsă. Lasă apa cu lămâie la încălzit în cuptor pentru 5-7 minute și vei sesiza diferența.

5. Dezinfecteaza periodic bucataria cu o lampa cu ozon

Ozonul poate ajungă în locuri greu de curățat din bucătărie precum spatele dulapurilor sau dedesubtul corpurilor de mobilier. Deoarece de multe ori este imposibilă mutarea acestora pentru o curățenieca la carte”, acele locuri rămân neatinse. Și devin medii optime pentru înmulțirea bacteriilor, prin urmare, pot deveni surse de mirosuri neplăcute.

Ozonul este toxic pentru căile respiratorii

Ozonul este toxic pentru căile respiratorii deci trebuie respecți cu rigurozitate câteva reguli. Folosirea corecta a ozonului asigură un mediu steril și sănătos, oferind rezultate satisfăcătoare imediate. Regulile generale de care trebuie tii cont sunt următoarele:

asigură-te nu se află nicio persoană, plantă sau animal de companie în momentul emiterii de ozon în încăperea în care aceasta acționează

astupă orice grilă de aer care poate duce ozonul în alte apartamente sau încăperi unde există persoane, animale sau plante

lasă ozonul acționeze minim 30 de minute

după încheierea acestui proces, aerisiseste temeinic încăperea sau lasă camera închisă timp de minim 4 ore – atât îi ia ozonului se auto-elimine.

Poți face acest tip de dezinfectare într-o zi din weekend

Poți face acest tip de dezinfectare într-o zi din weekend când pleci cu familia la o plimbare și casa rămâne goala. Ozonul descompune microorganismele – bacteriile care generează mirosul neplăcut sau virusurile. Reușnd  sterilizeze încăperile.

Pentru o astfel de procedură, folosește o lampă cu ozon, de preferat un model care iți permite controlul de la distanță. Prin wi-fi sau cu timer pentru a te asigura nu este nimeni expus gazului în momentul pornirii aparatului.

6. Foloseste un purificator cu filtru de carbon dupa ce ai terminat de gatit

Un purificator va elimina fumul din bucătărie în câteva minute. Ideal este ca aparatul să fie dotat cu un filtru HEPA. Care să rețină fumul dar și microparticulele de grăsime din aer. Și un filtru de cărbune care să ajute la eliminarea mirosurilor neplăcute.

 

Related posts

Vopsele speciale pentru mobilierul din Pal melaminat

Adina Meyers

9 pași pentru a-ți decora casa în stil minimalist

Adina Meyers

Simplexio, o alternativa futurista la designul de interior contemporan

Adina Meyers