Amenajari Interioare

Simplexio, o alternativa futurista la designul de interior contemporan

Simplexio este un concept ce reuneste inovatia, combinarea elementelor matematice complexe cu formele organice oferite de natura, materializate in forme de mobilier speciale realizate din metal si sticla. Desi futurist, design-ul este o reinventare a elementelor din natura. Conceptul oricarei forme de mobilier are ca punct de pornire schite de mana in care sunt surprinse esentele lucrurilor, fie ca este vorba despre o frunza, o piatra, o scoica sau un tesut vazut la microscop. Scopul este intelegerea formei si simplificarea ei pana la abstractizare astfel incat la sfarsit sa fie rezultate reguli.

Designerul acestui brand, Madalin Gheorghe are cunostinte temeinice in materie de design si arhitectura. El  isi imparte timpul intre workshop-uri de parametrica, design de produs si pasiunea pentru arta si cunoastere. „Nu am renuntat si am reusit sa realizez ceea ce un producator cu experienta a crezut prea complicat: am aprofundat valentele estetice si structurale ale algoritmului, reusind sa gasesc o balanta intre complexitatea teoretica si controlul asupra rezultatului. Am vrut sa demonstrez ca se poate, asa ca am realizat un prototip. Acesta a generat interes comercial, lucru ce mi-a oferit increderea sa pun bazele Simplexio, brandul de mobilier pe care l-am lansat de curand.”, declara Madalin.     

Simplexio isi face intrarea oficiala pe piata design-ului interior prin intermediul colectiei AsyFeria, colectie inspirata din patternuri naturale, precum aripile de libelula sau vascularizatiile frunzelor. Piesele sunt realizate in mare parte din metal, la care se adauga sticla (sau plexiglass) si lumina (in diferite forme: bec, led, etc).

 Finalitatea formelor Simplexio implica o asimetrie sau abstractizare a formei, iar din acest motiv, artistul Madalin Gheorghe si-a denumit colectia pornind de la doi termeni: asimetrie si metal (fier). Denumirile pieselor colectiei AsyFeria – Primo, Ascend, Lumena, Libro, Mensa etc – au fost inspirate din limba latina, ca urmare a faptului ca Simplexio reprezinta o sinergie de elemente naturale intr-un continuu progres.  Toate lucrurile noi descoperite in natura primesc denumiri stiintifice in latina.

Simplexio va fi prezent astazi, 13 noiembrie, in cadrul evenimentului „Traditional interpretat prin parametric” prin vocea lui Madalin Gheorghe. Evenimentul este realizat de Atelierul de proiectare cu scopul lansarii revistei Atelierul de Proiectare – revista cu nr 6 – numar aniversar –  1 an de la infiintare si va avea loc la Muzeul National de Istorie. Totodat, incepand cu 21 noiembrie, Simplexio este invitat sa isi expuna trei dintre piesele colectiei AsyFeria – 2 masute de cafea (Primo) si o lampa de tavan (Lumena), in cadrul evenimentului „Bucharest Design Center”, ce va avea loc in complexul rezidential Alia.

Piesele Simplexio pot fi comandate de pe site-ul www.simplexio.ro, iar preturile produselor se incadreaza intre 600 si 1.500 de euro. Pentru executiile speciale, preturile pot ajunge la 6.000 euro.

Pentru mai multe detalii, vizitati site-ul www.simplexio.ro si pagina oficiala de Facebook http://www.facebook.com/Simplexio.

 

Related posts

Tu stii cat de util este un aspirator cu apa ieftin?

Adina Meyers

5 semne că este timpul să înlocuiești mobila din living

Adina Meyers

Bucataria, un element elegant al amenajarii casei

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe