Gresia și faianța sunt cele mai comune materiale utilizate în amenajarea băilor. Acestea având un preț accesibil și regăsindu-se într-o gamă variată de modele și culori. Cu toate acestea, din ce în ce mai multe persoane au început să opteze pentru o variantă mult mai interesantă din punct de vedere al aspectului. Este vorba despre piatra naturală. Aceasta este un material utilizat în amenajări încă din cele mai vechi timpuri, având foarte multe calități. Printre care se numără durabilitatea, impermeabilitatea și rezistența. Practic, piatra naturală este unul din cele mai dure materiale utilizate în amenajarea băilor. Acest lucru datorându-se compoziției acesteia, cât și modului de formare.

Piatra naturală se regăsește în foarte multe variante, în funcție de culoare, textură și model. Astfel că, vei găsi cu siguranță cea mai bună opțiune pentru baia ta, care să se poată integra într-un mod armonios cu restul încăperii. Atunci când vrei să îți amenajezi baia cu piatră naturală, poți opta pentru placi de marmura, travertin și paneluri din ardezie. Pune-ți imaginația la încercare și, cu ajutorul acestora vei putea putea oferi băii tale un aspect cât mai plăcut și cât mai elegant.

Iată câteva idei de amenajare a băilor cu piatră naturală:

Perete și podea din marmură albă

Dacă îți place ideea de simplitate, atunci poți opta pentru îmbrăcarea podelei și a pereților băii tale în marmură albă. Aceasta va oferi eleganță băii tale și se va asorta perfect cu elementele din inox. Poți opta pentru lumini calde și obiecte sanitare albe sau gri. Dacă vrei să adaugi un plus de culoare, poți face un perete galben, bleu sau chiar turcoaz. De asemenea, poți opta pentru faianță în nuanțe de gri și, pentru un plus de eleganță, poți alege ca peretele din spatele căzii să fie realizat din marmură albă. În orice mod ai integra marmura albă în baia ta, aceasta va transforma încăperea într-o baie de lux.

Marmură albă și marmură neagră

Dacă vrei ca baia ta să fie cu adevărat specială, alege să combini două elemente foarte elegante, și anume marmura albă și marmura neagră. Această combinație va face ca încăperea să aibă un design impunător și sobru. În cazul în care optezi pentru această combinație, va trebui să alegi obiecte sanitare în aceleași nuanțe și poți adăuga pete de culoare cu ajutorul plantelor verzi. În plus, poți adăuga lumini calde pentru un aspect și mai interesant.

Marmură albă și mobilier din lemn

În cazul în care îți dorești ca baia ta să aibe un aspect cât mai luxos, atunci trebuie să știi că cea mai bună variantă este combinația dintre marmura albă și mobilierul din lemn în nuanțe de maro. Aceste două elemente sunt pe cât de simple, pe atât de elegante, astfel că se combină într-un mod armonios. Pentru a accentua acest lucru, poți alege ca obiectele sanitare să fie albe, cu elemente argintii, iar lumina să fie în culori calde.

Placaj din travertin

Travertinul este o piatră naturală ce oferă eleganță băii tale. Este considerată una din cele mai călduroase materiale utilizate în amenajările interioare. Culorile sale calde sunt ideale pentru această încăpere, deoarece dau o senzație de căldură. Dacă optezi pentru travertin în nuanțe de portocaliu sau bej, atunci poți alege ca obiectele sanitare să fie albe.Și poți adăuga câteva elemente mici de culoare neagră. În plus, poți apela la becuri mici, cu lumină albă, pentru un aspect și mai inedit.

Mozaic din travertin

Încă un mod în care poți integra travertinul în baia ta este placarea podelei cu plăci din travertin. În combinație cu pereți placați cu mozaic realizat din același material. De asemenea, poți acoperi și pereții cu plăci mari de travertin. Și să realizezi mozaicul doar în zona căzii, respectiv zona dușului. În plus, poți combina mozaicul de travertin și cu alte materiale, precum marmura.

Paneluri din ardezie

Indiferent de dimensiunile băii tale, ardezia va face ca această încăpere să pară una mai spațioasă. Poți integra acest material în mai multe moduri. Și anume, poți placa pereții cu ardezie în nuanțe de gri, în combinație cu elemente albe și lumini reci. Sau poți opta pentru un perete-accent format din paneluri din ardezie. Indiferent de ce variantă alegi, ardezia oferă eleganță și bun gust băii tale.

Trebuie să ții cont că aceste exemple nu sunt singurele modalități în care poți integra piatra naturală în amenajarea băii tale. Nu uita un lucru: imaginația ta este limita!

 

 

Related posts

Ce opţiuni ai pentru a amenaja o baie atipică?

Adina Meyers

Pernele decorative, accesoriul perfect pentru o casa ingrijita

Adina Meyers

Noblesse Group desemnat “Residential Interior Design Studio of The Year 2020 – Romania”

Adina Meyers