Felicitari! Inainte de a incepe procesul de renovare, aveti in vedere:
· Calitatea lucrarilor de executie
La fel de importanta ca si calitatea produselor folosite este si calitatea lucrarilor de executie a mansardei. O companie specializata, cu experienta in executarea mansardelor, va gasi cele mai potrivite solutii pentru proiectul dvs. De asemenea, luati in consideratie recomandarile de pozitonare, instalare si utilizare ale produselor achizitionate, recomandari oferite in mod gratuit de catre producatori.
Consultati cat mai multe exemple de proiecte reusite care va ofera inspiratie si sugestii pentru mansarda dumneavoastra, retinand cele mai utile sfaturi.
De exemplu, in cazul in care izolatia acoperisului nu este facuta bine, aceasta determina pierderi de caldura, ceea ce face ca in mansarda, iarna sa fie prea frig iar vara prea cald. Hidroizolatia intregii mansarde este la fel de importanta. Pentru o hidroizolatie si o termoizolatie performante pentru ferestrele de mansarda, se recomada utilizarea produselor de instalare (rame de etansare, kit de instalare BDX, folie bariera de vapori BBX).
· Finisajul interior
Suplimentar instalarii corecte a ferestrelor, realizarea finisajul interior corect are o influenta majora asupra calitatii intregului proiect, deoacere astfel maximizati cantitatea de lumina care patrunde prin fereastra. Finisajul trebuie sa ia forma orizontala in partea superioara si forma verticala in partea de jos, astfel incat lumina sa se poata distribui in intreaga incapere. In aceste conditii, plasarea unei surse de caldura imediat sub fereastra asigura nu doar confortul dar este evitata si aparitia condensului in anotimpul rece.
Finisajul interior incorect („in unghi drept”) este una dintre cele mai frecvente greseli intalnite in mansarde.
· Prevenirea condensului
Condensul apare cel mai adesea in constructiile noi. El este rezultatul unei umiditati ridicate in incapere si a diferentelor mari de temperatura intre interior si exterior. Umiditatea creste pe masura cresterii temperaturii din interior.
Pe termen lung, condensul va patrunde in tocurile de lemn ale ferestrelor, cauzand deteriorarea materialelor.
In plus, condensul reduce vizibilitatea in exterior si patrunderea luminii in interior.
Suplimentar realizarii unui finisaj corect, condensul poate fi prevenit si prin ventilarea frecventa a camerei pentru mentinerea unei temperaturi potrivite. Pentru a limita umiditatea in incaperi se recomanda sa:
• Nu uscati rufele in interior
• Mentineti inchise usile bucatariilor si ale bailor
• Reduceti numarul plantelor de apartament
• Aerisiti regulat
• Nu depasiti o umiditate a aerului de 45%
• Pastrati o temperatura constanta de 21°C in interior
Dincolo de sfaturile practice, inspiratia si curajul personal sunt ingredientele cheie ale unei locuinte la mansarda cat mai reusite.
Pentru mai multe detalii, vizitati www.velux.ro