Solutii Constructive

Ce tip de fereastra de mansarda sa aleg?

Numarul, dimensiunea si modelul ferestrelor de mansarda depind in primul rand de destinatia incaperii, apoi de marimea si configuratia acesteia. Compania VELUX propune solutii pentru orice proiect, oferind produse care se pot monta pe toate tipurile de acoperisuri si de invelitori. Din gama larga de produse, alegeti produsele potrivite proiectului dar si bugetului dvs. deoarece produsele sunt accesibile tuturor bugetelor. De exemplu, preturile ferestrelor de mansarda incep de la 189 euro (TVA inclus).

·         Pentru mansadele cu tavan inclinat, sunt recomandate ferestrele cu articulare mediana (model GGL, GZL, GGU) si/sau superioara (model GHL si GPL),

·         Pentru mansardele cu parapet se pot monta elemente verticale de ferestre care se combina cu ferestrele de mansarda (model VFE),

·         Pentru mansardele cu balcon cea mai buna alegere este Balconul Cabrio care permite accesul fizic in afara mansardei (model GDL),

·         Pentru incaperi in care accesul luminii naturale este limitat sau imposibil (holuri, bai, dressinguri, scari interioare sau colturi intunecate), se recomanda alegerea tunelulul solar VELUX, o solutie inovativa potrivita acestor spatii (model TWF, TWR),

·         Pentru cladirile cu acoperis tip terasa unde iluminarea naturala prin ferestrele de fatada este limitata sau unde nu se pot instala ferestre de fatada, sunt recomandate ferestre pentru acoperiş tip terasă (model CVP si CFP).

Din ce material este indicat sa fie realizata fereastra de mansarda?  

Alegeti tipul de finisaj al ferestrei in functie de destinatia camerei in care o veti instala si in functie de celelalte elemente de design interior: grinzi aparente sau ascunse, amenajari moderne sau clasice, culorile folosite.

Lemn (model GGL, GZL, GPL, GHL)

Tocul si cerceveaua ferestrei sunt confectionate din lemn de pin de calitate superioara, stratificat si imbinat pe contrafibra pentru rezistenta, tratat impotriva ciupercilor si mucegaiului. Lemnul este protejat la suprafata de mai multe straturi de lac pe baza de apa pentru un finisaj de calitate, aspect uniform placut si pentru o intretinere usoara. Pentru intretinere se recomanda o lacuire periodica a ferestrelor, in functie de gradul de uzura al acestora.

Ferestrele din lemn sunt ideale pentru dormitoare si livinguri, holuri, camerele copiilor, camere de hotel, spatii de birouri sau cladiri de utilitate publica cu un design interior clasic.

Lemn imbracat in poliuretan  (model GGU)

Tocul si cerceveaua ferestrei sunt confectionate din lemn de pin laminat imbracat in poliuretan vopsit alb, cu suprafata fina si uniforma care nu permite patrunderea umezelii in lemn. Poliuretanul confera ferestrei rezistenta si durabilitate maxime. Datorita finisajului rezistent, suprafata ferestrei este compacta, se curata foarte usor si nu necesita intretinere speciala.

Ferestrele cu finisaj din poliuretan sunt recomandate in bai si bucatarii, in incaperile cu un design interior modern cu accent pe finisajele albe, in spatiile de birouri sau cladiri de utilitate publica cu exploatare intensiva.

Pentru mai multe detalii, vizitati www.velux.ro

Related posts

Cum modificam peretii fara sa periclitam siguranta casei

Adina Meyers

3 lucruri extrem de utile dacă locuieşti la casă

Adina Meyers

Parter+Etaj: 204 mp

Adina Meyers