Amenajari Interioare

Cum sa alegi cea mai potrivita masina de spalat vase pentru tine

Hai sa recunoastem, nimanui nu-i place sa spele vase, mai ales atunci cand le lasam sa se adune mai multe vase murdare pentru a le spala pe toate in acelasi timp. Este una dintre activitatile pe care majoritatea dintre noi incercam sa le pasam. Sunt unele statistici care spun ca in jur de 4 ore pe saptamana noi le pierdem „frecand” la vase pentru a scoate murdaria din ele. De ce sa nu faci ceva pentru a folosi aceste ore facand ceva care sa iti si placa? Cum? Cu ajutorul unei masini de spalat vase.

In prezent masinile de spalat vase au inceput sa fie din ce in ce mai accesibile ca pret, asadar nu prea mai putem spune ca nu ne permitem un astfel de aparat electrocasnic. Singura problema care se pune este cea a spatiului pe care il avem la dispozitie, dar si aceasta poate fi rezolvata usor datorita numarului mare de modele de masini de spalat vase.

Pe langa faptul ca ne ajuta sa economisim timp, o masina de spalat vase iti usureaza foarte mult viata atunci cand ai o familie mare si te ajuta sa mentii o igiena corecta a vaselor, datorita eficientei mult mai ridicate atunci cand vine vorba de eliminarea bacteriilor. Desi nu pare, un alt avantaj al unui astfel de aparat electrocasnic este economia pe care o facem la apa. De ce? Pentru ca se consuma mult mai putina apa decat daca am spala noi manual toata vesela.

Sunt cateva sfaturi pe care tu trebuie sa le urmezi inainte de a scoate banii pentru un anumit model, iar asta pentru ca e bine sa ai garantia ca ai cumparat exact ceea ce tu ai nevoie. Iti vom vorbi pe scurt despre ele in randurile urmatoare.

Primul lucru pe care tu va trebui sa il faci este sa te gandesti daca ai nevoie de o masina de spalat vase clasica sau de una incorporabila (pe care o poti integra mult mai usor in mobilier si de ajuta sa economisesti spatiu). Dimensiunile pe care le are sunt si ele de luat in seama, mai ales daca esti limitat din punct de vedere al spatiul pe care il ai la dispozitie (pe piata gasesti si modele compacte). Dupa ce te-ai hotarat asupra acestor lucruri, e timpul sa treci la celalalte aspecte pe care va trebui sa le iei in considerare.

Printre cele mai importante caracteristici ale unei masini de spalat vase se numara capacitatea de spalare a acesteia. Este mai mult decat evident faptul ca aici alegerea o vei face tinand cont de numarul de persoane din casa ta, pentru ca e mai economic sa speli o singura data mai multe vase, decat in doua sesiuni diferite. In acest fel va dura si mai putin timp. Tine insa cont ca nu e deloc recomandat sa alegi un model cu capacitatea mare doar pentru „ca sa fie acolo”. De ce? Pentru ca nefiind folosita la capacitate maxima o sa iesi in pierdere la capitolul consum.

Urmatorul aspect este reprezentat de numarul de programe pe care il are masina de spalat vase. Cel mai recomandat este sa fie prezente programele pentru spalat a obiectelor delicate (asadar care pot fi destul de usor afectate de o tratare necorespunzatoare), un program economic, precum si unul care sa iti permita sa speli vasele si atunci cand nu e folosita la maxim capacitatea masinii. Cel mai important este insa sa nu alegi un anumit model cu functii pe care nu le vei folosi, deoarece costul va creste simtitor si nejustificat, din moment ce nu te vor ajuta cu nimic.

In ceea ce priveste sistemul de uscare, aici alegerea o vei face in functie de preferintele tale si de cat de repede vrei ca vasele spalate sa fie uscate si numai bune de a fi puse in dulap. Legat de sistemul de filtrare, aici va trebui sa ai in vedere ca acesta sa fie usor de scos si de spalat, mai ales daca obisnuiesti sa pui aici vasele fara a le scutura de resturile mari, care pot sa infunde filtrul respectiv.

Ultimul aspect, dar nu cel din urma, pe care tu va trebui sa il iei in considerare atunci cand planuiesti sa cumperi o masina de spalat vase este reprezentat de sistemele de securitate din dotarea sa. Din moment ce pentru spalarea vaselor este folosita apa fierbinte, e bine sa existe sisteme de siguranta destul de moderne, care se preintampine situatiile periculoase.

Related posts

Holul de la intrare sau cartea de vizita a unei locuinte

Adina Meyers

Nostalgie. Decorul interior care asigură legătura cu generațiile trecute

Adina Meyers

Amenajare shabby chic

Adina Meyers