Oricat de atenti am fi si oricat de multa grija am avea, la un moment dat tot ne-am trezi cu pete pe diferitele suprafete din casa, fie ca vorbim de mocheta, dulapuri, canapele sau electrocasnice. Este inevitabil, dar acest lucru nu ar trebui sa reprezinte o problema, mai ales ca avem suficient de multe metode / solutii la indemana care sa ne ajute sa le indepartam cu atentie. Trebuie doar sa fim putin documentati inainte, pentru a fi siguri ca metodele folosite nu vor face mai mult rau decat bine suprafetele in cauza.

Printre cele mai comune pete care pot sa apara in casa sunt cele de cafea, iar cu totii stim cat de dificil de scos pot fi uneori acestea, mai ales daca nu le observam din timp si se usuca, intrand in tesatura. In cazul in care versi cafea pe tine chiar inainte de a iesi din casa, atunci actioneaza rapid si toarna putina apa minerala pe pata, dupa care foloseste un material absorbant. In cazul in care versi cafea pe covor… ei bine, in aceasta situatie ceea ce tu trebuie sa faci este sa folosesti berea si sa freci usor cu un burete de bucatarie.

Otetul poate face si el minuni atunci cand vine vorba de eliminarea petelor de cafea, lucru care este valabil si in ceea ce priveste bicarbonatul de sodiu. Daca petele de cafea sunt foarte mari, atunci trebuie sa lasi otetul sa actioneze pentru mai mult timp. In cazul hainelor poti sa le tii la inmuiat chiar si pentru cateva ore, dupa care sa le bagi in masina de spalat rufe.

O alta problema frecventa care poate sa apara in locuinta noastra este legata de petele de mucegai. Mucegaiul nu doar ca are un aspect neplacut, dar ne poate pune si sanatatea in pericol atunci cand suntem expusi pentru perioade lungi de timp la el. Ce putem face pentru a scapa de el? In comert putem gasi multe solutii care sa ne ajute, insa de ce sa nu incercam si solutii facute in casa? Nu de putine ori ele ofera o eficienta foarte ridicata, la un cost mic si fara a contine substante problematice pentru sanatatea noastra.

Un exemplu de solutie care te poate ajuta sa scapi de petele de mucegai de pe perete, dulapuri si alte suprafete este otetul in combinatie cu bicarbonatul de sodiu (dupa cum poti observa, bicarbonatul de sodiu este omniprezent atunci cand vine vorba de metode de curatat- chiar este eficient). La cele doua adaugam si putina apa.

Desi nu mai sunt folosite la fel de des ca in trecut, stilourile tot pot sa ne puna in fata unor pete de cerneala de toata frumusetea. Cum le poti scoate rapid si eficient? Folosind un tifon pe care il vei imbiba in lapte si vei tampona pata. Dupa ce o lasi in jur de 10-15 minute sa actioneze, urmeaza sa clatesti cu otet.

In cazul in care ai de „infruntat” pete de ulei, atunci afla ca faina iti poate fi cel mai bun aliat. Tot ce trebuie sa faci este sa presari peste pata de ulei putina faina si sa lasi sa actioneze cateva minute (in jur de 15-20 de minute). Dupa aceea curata folosind un burete de bucatarie si multa apa.

Related posts

Căzile freestanding – Cum le montăm și amenajăm baia?

Adina Meyers

Cum să ai o casă luminoasă

Adina Meyers

Cum să lucrezi cu un arhitect și designer de interior 

Adina Meyers