LifeStyle Retete

Pască cu brânză dulce

Desertul tradiţional pentru sărbătoarea Învierii este pasca, un preparat cu o simbolistică aparte, delicios, care se pregăteşte în Joia Mare, din aluat de cozonac, brânză dulce sau sărată, lapte, ouă şi mirodenii. 

Ingrediente:

Aluat: 1000 g făină, 30 g drojdie proaspătă, 250 g zahăr, coajă de lămâie rasă, 5 gălbenuşuri, 200 ml lapte călduţ, rom, vanilie, 150 g unt
Umplutură: 300 g brânză de vaci proaspătă, 3 ouă, 125 g zahăr, 100 g stafide, zahăr vanilat, coajă de lămâie rasă, un praf de sare

Mod de preparare:

Frământaţi un aluat de cozonac, pe care lăsaţi-l la dospit lângă o sursă caldă, timp de două ore.
După ce a aluatul a crescut, formaţi cu mâna, pe planşetă, un sul răsucit de grosimea unui deget şi tăiaţi-l în două. Întindeţi cele două bucăţi cu sucitorul. Prima foaie aşezaţi-o în tava unsă cu unt, urmând ca pe a doua să o puneţi peste compoziţia de brânză.
Separat, într-un bol, realizaţi umplutura din brânză, ouă, zahăr, stafide înmuiate, vanilie, coajă de lămâie rasă şi un praf de sare. Amestecaţi aceste ingrediente uşor, până ce devin o pastă omogenă.
Adăugaţi compoziţia în tavă şi acoperiţi cu a doua foaie, presând uşor, astfel încât să nu iasă brânza, după care ungeţi cu gălbenuş de ou bătut cu zahăr.
Aşezaţi pasca în cuptorul încălzit în prealabil şi lăsaţi-o să se coacă la foc potrivit, preţ de 30-40 de minute. După ce s-a copt, scoateţi-o din cuptor, aşteptaţi să se răcească şi pudraţi-o cu zahăr.

Foto: www.shutterstock.com

 

Related posts

DIY: Cum se face laptele de cocos acasă

Adina Meyers

Cum să îngrijești corect pielea sensibilă, predispusă la roșeață 

Adina Meyers

O rețetă simplă și delicioasă – mâncare de prune uscate

Adina Meyers