LifeStyle Retete

Pască cu brânză dulce

Desertul tradiţional pentru sărbătoarea Învierii este pasca, un preparat cu o simbolistică aparte, delicios, care se pregăteşte în Joia Mare, din aluat de cozonac, brânză dulce sau sărată, lapte, ouă şi mirodenii. 

Ingrediente:

Aluat: 1000 g făină, 30 g drojdie proaspătă, 250 g zahăr, coajă de lămâie rasă, 5 gălbenuşuri, 200 ml lapte călduţ, rom, vanilie, 150 g unt
Umplutură: 300 g brânză de vaci proaspătă, 3 ouă, 125 g zahăr, 100 g stafide, zahăr vanilat, coajă de lămâie rasă, un praf de sare

Mod de preparare:

Frământaţi un aluat de cozonac, pe care lăsaţi-l la dospit lângă o sursă caldă, timp de două ore.
După ce a aluatul a crescut, formaţi cu mâna, pe planşetă, un sul răsucit de grosimea unui deget şi tăiaţi-l în două. Întindeţi cele două bucăţi cu sucitorul. Prima foaie aşezaţi-o în tava unsă cu unt, urmând ca pe a doua să o puneţi peste compoziţia de brânză.
Separat, într-un bol, realizaţi umplutura din brânză, ouă, zahăr, stafide înmuiate, vanilie, coajă de lămâie rasă şi un praf de sare. Amestecaţi aceste ingrediente uşor, până ce devin o pastă omogenă.
Adăugaţi compoziţia în tavă şi acoperiţi cu a doua foaie, presând uşor, astfel încât să nu iasă brânza, după care ungeţi cu gălbenuş de ou bătut cu zahăr.
Aşezaţi pasca în cuptorul încălzit în prealabil şi lăsaţi-o să se coacă la foc potrivit, preţ de 30-40 de minute. După ce s-a copt, scoateţi-o din cuptor, aşteptaţi să se răcească şi pudraţi-o cu zahăr.

Foto: www.shutterstock.com

 

Related posts

Alukönigstahl România livrează sisteme de ferestre, uși și pereți cortină pentru rezidențiale

Adina Meyers

Titan ofera copiilor dimineti energizante alaturi de Corn Flakes Fortza

Adina Meyers

Imunitatea organismului are strânsă legătură cu ce mănânci

Adina Meyers