LifeStyle

Produse ideale pentru igiena in clinicile medicale

Atunci cand lucrezi in domeniul medical, trebuie sa fii mereu pregatit cu absolut tot ce trebuie: de la bandaje la medicamente, dar si accesorii si produse de curatenie.

In spitale, produsele de unica folosinta sunt extrem de importante. Aici, igiena si curatenia trebui realizate in amanunt, deoarece exista multe bacterii si infectii ce se pot raspandi din cauza unei igiene precare. Streptococii, stafilococii sau orice alt tip de microbi si microorganisme se pot transmite si de la o simpla atingere a unei persoane infectate. De aceea, este imperativ sa pastram curatenia la cel mai inalt nivel. Avem nevoie de sapunuri profesionale, de dezinfectanti cu grad ridicat de actiune, detergenti speciali si consumabile de unica folosinta din hartie, toate de cea mai buna calitate. Pentru domeniul medical sunt recomandate si rolele medicale de tip cearceaf, care acopera igienic paturile pacientilor si care sunt schimbate dupa fiecare pacient.

De exemplu, este recomandata rola medicala tratata antimicrobian, Alba-Strong 50 Joint de la brand-ul Lucart. Aceasta are o lungime de 50 de metri. O rola este confectionata din hartie de buna calitate, absorbanta si embosata, in dublu strat. Este ideala pentru a mentine un nivel ridicat de igiena in spatiile sanitare. Confera o buna rezistenta si confort datorita celor doua straturi. Se utilizeaza in sectorul medical asa cum spuneam, dar si in centre de infrumusetare. Aceste role sunt disponibile in tiple de plastic care, la randul lor sunt in pachete de carton, usor de deschis, aplatizate si usor de transportat. De asemenea, aceste role sunt tratate cu sistem bacteriostatic. Asta inseamna ca rolele contin o lotiune speciala cu efect bacteriostatic, ce ajuta la prevenirea cresterii si multiplicarii germenilor.

In astfel de spatii, niciodata nu poti duce lipsa de consumabile hartie. Cele mai folosite sunt rolele de hartie, deoarece acestea sunt utile atat la baie, cat si in cabinet, fiind solutia ideala pentru igienizarea mainilor si stergerea de lichide. Mai ales ca cercetarile de specialitate arata ca anumite uscatoare de maini imprastie de 1300 de ori mai multi germeni decat prosoapele de hartie. Concluzia este ca mainile trebuie uscate folosind prosoape de hartie, pentru a reduce numarul bacteriilor. Dupa spalarea si uscare mainilor, se poate folosi si un dezinfectant profesional, astfel incat igienizarea sa se realizeze la cele mai inalte standarde.

Pentru spitale, mai sunt recomandati si dezinfectantii speciali precum Incidin Oxyfoam. Acest produs sub forma de spuma este recomandat pentru dezinfectia obiectelor de inventar din orice material (metal nichelat, cromat, vopsit, lemn lustruit sau vopsit, material plastic, sticla, ceramica): mobilier de spital, laborator, brancarde, targi, carucioare, canapele de consultatii si tratament, mese de operatii, obiecte sanitare, clante de uti, telefoane etc. De asemenea, este ideal pentru dezinfectia aparaturii medicale din blocurile operatorii, laboratoare, sectii A.T.I., sali de nastere, sali de tratamente, cabinete medicale individuale si cabinete stomatologice si dezinfectia dispozitivelor medicale, precum si a stetoscoapelor, termometrelor, instrumentarului mic. Incidin Oxyfoam se foloseste nediluat, prin pulverizare directa asupra aparaturii medicale sau asupra suprafetelor de dezinfectat. Se lasa sa se evapore. Se mai poate aplica si prin stergere cu o laveta sau un servetel curat. Nu necesita clatire si nu se foloseste pe suprafetele sensibile la agenti oxidanti (marmura, cupru, alama).

Orice clinica medicala, fie privata sau de stat, trebuie sa aiba grja de sanatatea si bunastarea pacientilor, de la serviciile medicale impecabile, pana la igienizarea corecta a spatiilor de lucru, astfel incat procedurile sa se realizeze in cele mai bune conditii, iar riscul de raspandire a microbilor sa fie eliminat.

Related posts

PENTRU O VIAȚĂ ACTIVĂ ȘI ARTICULAȚII SĂNĂTOASE

Adina Meyers

Ce cadouri oferim copiilor de Craciun?

Adina Meyers

Artmark in 2011 marcheaza un nou an de crestere

Adina Meyers