Atunci când este vorba despre spațiile destinate celor mici, ar trebui să luăm în calcul nu numai regulile ce ţin de cromatică, armonie și simetrie recomandate în mod uzual, ci şi construirea unor ambiente care să le stimuleze copiilor capacitatea de învățare și creativitatea, care să le dezvolte abilitățile și să contribuie la creșterea armonioasă a acestora.
Mediul contribuie la deschiderea și formarea copiilor încă de la cele mai fragede vârste. Tocmai de aceea, este bine să țineţi cont de etapa de creștere în care se află aceştia şi să adăugaţi în amenajare elemente noi, pornind de la un fond neutru.
În mod evident, necesitățile unui nou-născut nu vor coincide cu cele ale unui preșcolar, iar ritmul de creștere accelerat se poate dovedi o provocare pentru spațiul locativ, care va trebui să fie într-o continuă schimbare pentru a întâmpina aceste nevoi.
Astfel, puteţi porni de la un ambient neutru, în nuanțe deschise și calde, care să conțină piesele de bază necesare întâmpinării unui nou-născut, completate de un decor simplu, dar vesel, căruia să îi adăugaţi pe parcurs corpuri de mobilier, în funcție de dezvoltarea micuțului.
Camera copilului este spațiul cel mai potrivit pentru a ține cont de psihologia cromatică și de aplicarea combinațiilor favorabile unei dezvoltări armonioase.
Cunoscând faptul că între culori şi emoții există anumite legături, veţi doza culorile în cadrul amenajării în modul cel mai benefic.
Citeşte continuarea în revista Casa mea, nr. de iunie.