În momentul în care doriţi să transformaţi în realitate visul de a avea o casă pe pământ, trebuie să porniţi de la sistemul constructiv pe care urmează să îl folosiţi. De această alegere vor depinde bugetul, proiecul, acoperișul, sistemele izolatoare și finisajele.

Dar cum alegeţi cel mai potrivit sistem constructiv pentru casă?  De elucidarea acestei dileme ne vom ocupa noi în cele ce urmează.

Casele cu structură din beton se numără printre cele mai populare alegeri în rândul proprietarilor din țara noastră, fapt care ne diferențiază de cea mai mare parte a occidentalilor. Adepții unui astfel de sistem sunt de părere că acesta asigură locuinţei cea mai bună rezistenţă în timp. Da și nu, am spune noi. Betonul oferă rezistenţă structurii casei, confort și siguranţă, indiferent de calamitățile naturale și de influența factorilor de mediu. Avem însă o veste bună: betonul nu este singurul material care are toate aceste calități, studiile realizate în ultimii ani arătând clar acest lucru.
O zidărie poate fi portantă (adică zidul în sine ţine casa) sau neportantă, caz în care zidăria este doar de umplutură, susţinerea construcţiei fiind preluată de structură (stâlpi, grinzi, cadre etc.).

Citeşte continuarea în revista Casa mea, nr. de iunie, 2016.

Related posts

Ferestre suple pentru apartamente luminoase

Adina Meyers

GEALAN ofera sfaturi utile in abordarea condensului

Adina Meyers

Cui si cum inchiriati casa

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe