Tigla ceramica este un material de constructie ecologic, obtinut din argila pura amestecata cu apa, turnata in forme speciale, uscata si arsa in cuptoare cu gaz metan. Din acest procedeu decurg o multime de avantaje deloc de neglijat, chiar si pentru cei mai pretentiosi constructori si proprietari.

Tigla ceramica are culori naturale, fara adaos de substante chimice, asa ca se va adapta usor oricarui proiect si stil arhitectural. De asemenea, tiglele sunt 100% reciclabile.

Este important sa stiti ca materialele de constructie ecologice sunt sinonime cu sanatatea, confortul si calitatea superioara, pentru ca stim cu totii ca, oricat de mult ar avansa tehnica, nimeni nu va putea concura vreodata cu natura.

Pentru ca face parte din natura, argila reuseste sa tina piept capriciilor vremii si intemperiilor; e rezistenta la radiatii UV (fara sa se degradeze si sa-si schimbe culoarea), la ploi acide, la substante alcaline (excremente de pasari), la grindina, la greutatea zapezii, inghet si chiar incendii. In plus, tiglele ceramice lasa casa sa respire si au o permeabilitate la vaporii de apa, in timp ce acoperisul este perfect etans si impiedica pierderile de caldura. De asemenea, in timpul verii, acoperisul nu se incinge, mentinand o temperatura optima in interior. 

Tigla din argila are o durabilitate de 80-100 de ani – in realitate, chiar mai mare! – fara a necesita reparatii si lucrari ulterioare de intretinere.

Desi dezavantajele sunt infime, este bine sa le aveti totusi in vedere in momentul in care faceti aceasta alegere pentru casa dumneavoastra. Este important de stiut faptul ca tigla ceramica, are o greutate mare, in jur de 35-45 de kg pe metru patrat, in functie de modelul pentru care optati. In aceste conditii, trebuie sa ganditi o structura de rezistenta, o fundatie si o sarpanta mai solida. Argila este materie prima pentru mai multe constructii ecologice rezistente in timp, lutul fiind, de exemplu, cel mai vechi material din lume. In amestec cu minerale sau cu adaosuri organice (paie, ramuri subtiri, ace de brad, rumegus, coji de cereale etc.) se realizeaza caramizi. Lutul este si o tencuiala care se poate aplica pe placi din gips-carton, placi fibroase din gips sau elemente gipsoase. Este un material ecologic, biologic, natural si viu. Chiar si astazi, in plina dezvoltare urbana, o treime din populatia lumii traieste inca in case din pamant, iar motivele nu sunt de fiecare data de natura economica.

Related posts

Alegerea corecta a solutiei de incalzire

Adina Meyers

Formarea profesională continuă a angajaților – obligație, nu doar deziderat

Adina Meyers

Cu Gama Symmetrica pentru Gradina, amenajarile trec usor testul timpului

Adina Meyers