Practic

9 mituri despre curățarea saltelelor și a lenjeriei de pat

De la curățarea căptușelii saltelei până la spălarea pernelor, în popor se învârt o mulțime de mituri despre acest proces.

Pentru a vă ajuta să descoperiți ce trebuie și ce nu trebuie să faceți vă prezentăm 9 dintre cele mai comune mituri de curățare a saltelelor și a așternuturilor pentru a prelungi durata de viață a saltelei – și pentru a le menține ca noi.

Nu este nevoie să vă curățați salteaua dacă are o husă pentru saltea

Husele pentru saltele nu fac patul imun la acarienii de praf și la alți alergeni, așa că va trebui să o curățați chiar dacă are husă. În ciuda convingerilor comune, este important să vă curățați salteaua – și husa – la fiecare șase luni, folosind schimbarea anotimpurilor ca un memento util.

Husele de saltea nu au nevoie de spălare la fel de des ca lenjeria de pat

Acest lucru este adevărat, deoarece acestea trebuie curățate doar la fiecare câteva luni. În timp ce husele și protecțiile pentru saltele sunt impermeabile și vă pot proteja salteaua de pete, acarieni de praf, prelungind în același timp viața saltelei – trebuie totuși curățate pentru a rămâne eficiente.

Ar trebui să-ți faci patul imediat ce te trezești

Când îți faci patul? Cu acarienii de uz casnic care iubesc căldura unui pat, este întotdeauna important să lăsați cearșafurile să se răcească înainte de a le împacheta (experții recomandă să așteptați 30 de minute). Pe măsură ce vă retrageți din dormitor deschideți fereastra pentru a aerisi camera.

Husele de perne nu trebuie curățate

Pernele pot colecta praful și murdăria, deci trebuie, de asemenea, curățate.

Totul ce se află pe patul tău trebuie curățat la un moment dat, inclusiv obiectele pe care nu le atingi de fapt. Ar trebui să vă propuneți să vă spălați pernele și husele acestora de cel puțin trei ori pe an, deoarece  absorb toată transpirația, praful și pielea moartă.

Ar trebui să vă spălați lenjeria de pat o dată pe săptămână

Pentru o curățenie optimă, ar trebui să vă spălați cearșafurile o dată pe săptămână. Dacă nu puteți face acest lucru, există câteva trucuri rapide care vă pot ajuta să vă mențineți lenjeria proaspătă. Inclusiv să nu permiteți animalelor de companie să se așeze pe pat. Să nu folosiți produse corporale cu cel puțin 30 de minute înainte de somn și să păstrați gustările în bucătărie.

Spălarea lenjeriei de pat la 30 de grade este suficientă

Pentru a ucide germenii, transpirația, parul, praful sau alți microbi, ar trebui să vă spălați așternutul la 60 de grade. Deși poate fi tentant să le scoateți într-un ciclu mai rece, temperaturile mai scăzute pot să nu distrugă toate bacteriile. Nici măcar nu elimină în totalitate transpirația.

Pijamalele sunt bine de spălat la fiecare două zile

Desigur, acest lucru depinde de cât de des purtați pijamalele. Dacă vă schimbați imediat din ele dimineața, experții vă recomandă să le spălați la fiecare două zile. Puneți-le întotdeauna în mașină dacă simțiți că nu arată bine.

Dormitul în lenjeria intimă este igienic

Este sigur să purtați lenjerie la pat, totuși este recomandat să vă spălați lenjeria la 60 de grade pentru a preveni răspândirea germenilor. Pantalonii folosiți pot conține microbi care pot provoca infecții ale tractului urinar, afte și multe altele. Nu vrei ca aceste tipuri de microbi să atârne în jurul așternuturilor tale frumoase, nu-i așa?

Fețele de pernă ar trebui schimbate de același număr de ori ca husa de plapumă

Fetele de pernă pot adăposti murdăria, transpirația și produse precum loțiunea pentru corp, astfel încât acestea să fie curățate mai des decât husa de plapumă. De fapt, experții vă recomandă să vă spălați de două ori pe săptămână.

Related posts

Cum poate fi amenajat un balcon pentru mai mult spatiu

Adina Meyers

Castelul Bethlen de la Arcalia, modernizat cu 12 milioane de lei bani europeni – FOTO

Adina Meyers

Sugestii de amenajare pentru dormitor

Adina Meyers